Test hokejistiek v Budapešti pred aprílovými MS v Pekingu

Tréner reprezentácie žien SR Andrej SchöberTréner reprezentácie žien SR Andrej Schöber

BRATISLAVA (SZĽH, fm) -  Vrcholom sezóny 2014/2015 pre hokejové reprezentantky Slovenska budú majstrovstvá sveta divízie I skupiny B v čínskom Pekingu (6. - 12. apríla). Významnou previerkou svetovým šampionátom bude Turnaj štyroch krajín v Budapešti, pretože potom čakajú zverenkyne trénera Andreja Schöbera už len dve stretnutia s reprezentáciou Česka 25. a 26. marca v Bratislave. "Štart na turnaji v Budapešti je pre nás veľmi dôležitý z viacerých dôvodov. Stretneme sa na ňom s kvalitnými súperkami - s Francúzkami a Dánkami, ktoré sú o kategóriu vyššie a domácimi Maďarkami, ktoré  sú priamymi súperkami v našej divízii," hovorí kormidelník ženskej reprezentácie A. Schöber a dodáva: "Navyše si budeme môcť preveriť výkonnosť hráčok, ktoré z objektívnych príčin - či už zdravotných alebo pracovných - nemohli  počas sezóny doposiaľ absolvovať reprezentačný test. Z  januárového úspešného bronzového tímu junioriek dostanú  príležitosť viaceré hráčky - Lenka Čurmová, Radka Trebuľová, Lucia Záborská, Iveta Klimašová, Tatiana  Ištocyová, Angelika Zálešáková. Zranenia vyradili z nominácie Alexandru Gáborčíkovú a Gabrielu Žtňanskú, Romana Kiapešová je po zranení a Petru Pravlíkovú s Viktóriou Ihnaťovou stopli povinnosti v ruských kluboch.  Bolo by len dobré, keby naše zvezenkyne nadviazali na výborný záver turnaja v Monrhey, kde zdolali domáce Švajčiarky, bronzové na ZOH 2014.  Hra by mala zodpovedať pokročilému štádiu sezóny. Popri športovej stránke sa zameriavame aj aj mentálnu stránku kandidátok, pretože kvôli náročnosti vystúpenia na Ďalekom východe, ako napokon vieme z účasti na MS 2007, potrebujeme  na svetovom šampionáte nielen fyzicky a herne dobre pripravené hráčky, ale aj psychicky odolné."

Nominácia reprezentačného družstvaSR ženy na výcvikový tábor v Bratislave a Turnaj štyroch krajív Budapešti  (Maď.) v dňoch 2. - 8. februára 2015:

Hráčky: Mária Herichová (HC ŠKP Bratislava /HK Poprad), Angelika Zálešáková  (HK Senica/HK Trnava), Zuzana Moravčíková, Edita Raková, (HC ŠKP Bratislava/ HC Petržalka 2010), Andrea Lettrichová, Lucia Záborská (HC ŠKP Bratislava/MHK Martin),  Lucia Drábeková (HC ŠKP Bratislava/ HOBA Bratislava), Natália Paľová, Lenka Čurmová (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov/HC ŠKP Bratislava), Tatiana Ištocyová (HC ŠKP Bratislava/ŽHK Poprad), Miriam Mikesková  (HC Spišská Nová Ves/HC ŠKP Bratislava),  Gabriela Žitňanská (ŠHK 37 Piešťany/HC ŠKP Bratislava),  Radka Trebulová (HKm Zvolen/HC ŠKP Bratislava), Iveta Klimašová (HK Spišská Nová Ves/HC ŠKP Bratislava), Monika Kvaková , Andrea Fortunová (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Janka Čulíková, Kristína Obercianová, Patrícia Gorecká (HK Poprad), Veronika Čerňanová (HC Petržalka 2010 Bratislava), Lenka Sroková, Lívia Lešňáková (HC Spišská Nová Ves ), Nikola Gápová (SK Karviná/ČR)

Náhradníčky (na telefonické zavolanie):  Oľga Jablonovská (HC ŠKP Bratislava/HC Petržalka 2010), Lucia Ištocyová (HC ŠKP Bratislava/ ŽHK Poprad), Tatiana Korenková (HC ŠKP Bratislava/ HK Poprad), Viktória Maskaľová (HC Spišská Nová Ves/ HC ŠKP Bratislava),  Soňa Fedoročková (HC 46 Bardejov/ HC ŠKP Bratislava), Petronela Novotná, Martina Staroňová (ŽHK Poprad),  Slavomíra Štofaníková, Miroslava Stašová (ŽHK Šarišanka Prešov), Alexandra Turcsányiová, Petra Jurčová (HC Spišská Nová Ves)

Realizačný tím: manažér Ľubomíra Kožanová, tréner Andrej Schöber, asistent trénera Stanislav Kubuš, lekár MUDr. Andrej Papp, masér Vladimír Nemček

Turnaj žien štyroch krajín v Budapešti

Piatok 6. februára: 

15.10 Francúzsko - Dánsko, 

18.10 Maďarsko - Slovensko

Sobota 7. februára

14.40 Dánsko - Slovensko

17.40 Francúzsko - Maďarsko 

Nedeľa 8. februára

10.40 Francuzsko - Slovensko

13.40 Dánsko - Maďarsko


Ďalšie články