SR 19 proti Rusku nezachytila úvod a prehrala 2:6

HODONÍN (SZĽH) - Zlý vstup do zápasu poznamenal posledné vystúpenie slovenských hokejistov do 19 rokov na Turnaji 4 krajín v Hodoníne. Naši hráči nevydržali nápor ruského tímu a v prvej tretine inkasovali štyri góly. V ďalšom priebehu dokázali skorigovať výsledok a napriek záverečnej prehre 2:6 zanechali na turnaji veľmi dobrý dojem.

V prvom zápase zdolali majstrov sveta Fínov 2:1 a v druhom súboji prehrali s Českom 3:4 v posledných sekundách predĺženia. Na turnaji napokon obsadili 3. miesto so ziskom 4 bodov.


Ilustračné foto pochádza z oficiálnej Facebook stránky turnaja

SLOVENSKO "19" - RUSKO "19" 2:6

Podrobný pohľad na priebeh stretnutia nám v krátkom rozhovore opísal reprezentačný tréner Ernest Bokroš.Stretnutie sa pre nás začalo zle, pretože prvú tretinu sme nevydržali nápor ruského tímu a inkasovali sme štyri góly, čo veľmi ovplyvnilo ďalší priebeh. V prestávke sme nabádali sme chlapcov, aby sa neopustili a skúsili nadviazať na svoje výkony v predošlých zápasoch, čo sa nám aj podarilo. Postupne si naši hráči zvykli na štýl ruského hokeja, a druhú a tretiu tretinu sme už odohrali dobre – dokonca poslednú tretinu sme vyhrali 1:0. Musím však povedať, že víťazstvo súpera je úplne zaslúžené. Ten celkový rozdiel bol dnes na ľade viditeľný.

Trénera národného tímu do 19 rokov sme požiadali aj o celkové vyhodnotenie účinkovania mladých Slovákov na turnaji.Na tomto turnaji sme dali sa snažili vyskúšať aj druhú skupinu adeptov na reprezentačný dres. Dali sme šancu viacerým novým chlapcom, a je dôležité, že sme ich videli hrať na tejto úrovni. Napríklad pre brankárov Foltána a Babika to boli vôbec prvé skúsenosti s reprezentáciou v tejto vekovej kategórii. Z tohto pohľadu pre nás tento turnaj splnil svoj účel. Ukázal nám možnosti a výkonnosť jednotlivých hráčov a priniesol niektoré svetlé momenty. Zdolali sme úradujúcich majstrov sveta, odohrali sme výborný súboj s domácim Českom takže z tohto pohľadu môžem vysloviť spokojnosť.

Slovensko "19" - Rusko "19" 2:6 (0:4, 1:2, 1:0)
Góly:
35. Murín (Trska, Sloboda), 44. Spodniak (Andrisík) – 7. Glotov (Jemec, Čmykov), 8. Beljajev (Čebykin, Mitjakin), 14. Gurjanov (Vorobjev, Kaprizov), 15. Kvartalnov (Alexander Volkov, Podlubošnov), 28. Podlubošnov (Kvartalnov, Artem Volkov), 31. Kaprizov (Vorobjev, Gurjanov)
Zostava SR: Babik (15. Foltán) – Roman, Košecký, Danko, Šefčík, Trska, Burzík, Kvocera – Váňa, Lindeman, Andrisík – Žiak, Murín, Sloboda – Koziot, Koyš, Prášil – Spodniak, Žitný, Miro – Trudman.