Tím SR 16 v Prostějove s víťazstvom a prehrou

Zo súboja slovenských a českých mladíkov, foto Ján Súkup

PROSTĚJOV (SZĽH, fm) - Slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov po piatkovom víťazstve 2:1 v Prostějove nad rovesníkmi Česka podľahla v sobotňajšej odvete 3:7. Na prehre sa podpísala katastrofálna úvodná tretina, ktorú mladí Slováci prehrali 0:5. Tréner Tomáš Kochan musel už v 18. min. za stavu 0:4 striedať brankárov. O minútu však inkasoval aj Hrenák, ale v ďalšom priebehu najlepší hráč tímu SR v piatkovom dueli  na dlhé minúty spustul "roletu" a jeho spoluhráči v 36. minúte znížili na 3:5! A nechýbalo veľa k vyrovnaniu, pretože v závere prvej polovice záverečnej tretiny mali slovenskí hokejisti tri  vyložené šance. V prvom prípade skĺzol nášmu útočníkovi puk z hokejky pred prázdnou bránou, o dve minúty strela Slovákov tesdne min ula tyč a vzápätí ich radosť pokazil domáci gólman, ktorý zachytil puk na brakovej čiare... Opäť platilo Nedáš - dostaneš, keď v 51. min. Česi  zvýšili na 6:3. Konečnú podobu výsledku dal gól hostiteľov po druhej využitej presilovke.

Tomáš Kochan (tréner SR 16): "Totálny výpadok v obrane v úvodnej dvadsaťminútovke  nám privodil naozaj zbyzočnú prehru. Po sústredenom výkone a víťazstve v piatkovom prvom zápase boli dnes naši hráči akoby mysľou už doma.  Zbytočne držali puk, menej sa pobybovali neprihrávali si, dávali prednosť sólovaniu akoby zabudli na kolektívny výkon z piatku, ktorým zdolali českého súpera. Brankárovi Kožiakovi vôbec nepomohli, skôr ho ´potopili´. Logicky sme museli niečo urobiť a preto sme poslali do bránky Hrenáka. Po prvej prestávke sme museli aj preskupiť zloženie tímu, pretože pre menšie zranenia nemohli pokračovať Čacho (členok) a Studenič kvôli trieslam. Našťastie hráči pochopili slová z dohovoru, zomkli sa ako kolektív a v druhej tretine prevzali liace do svojich rúk. S výkonom z tejto fázy bolo reálne naše víťazstvo aj  dnes.  Len mimochodom, napriek spomínanému vývoju sme český tím prestrieľali 33:30. Ukázalo sa, že zápasy  v Prostějove boli konfrontáciou dvoch vyrovnaných kolektívov. Aj napriek tomu, že viacero našich zverencov nebolo dlhšie na ľade, celkove na tejto užitočnej akcii potvrdil tento výbor herný progres z priebehu sezóny."

Výsledok sobotňajšieho prípravného hokejového stretnutia:
Česko "16" - Slovensko "16" 7:3 (5:0, 0:3, 2:0)
Góly: 5. Kousal, 7. Pšenička, 8. Kolowrat, 18. Vála, 19. Komárek, 51. Kurovský, 58. Kousal – 22. Dlapa, 25. Juriga (Solenský), 36. Juriga (Solenský)

Slovensko 16: Kožiak (18.Hrenák) – Juriga, Konečný, Fereta, Dlapa, Krempaský, Hedera, Hrehorčák, Galbavý, Studenič, Václav, Vašák, Šmida, Roman, Bjalončík, Vybíral, Rudy, Bodák, Buček, Čacho, Solenský