Bondra si užíva letné Tatry, zahral si aj golf so synmi

Peter Bondra so synmi na golfovom turnaji, foto bgt.skPeter Bondra so synmi na golfovom turnaji, foto bgt.sk.

VEĽKÁ LOMNICA - Legendárny slovenský hokejista Peter Bondra vo svojich začiatkoch v NHL golf príliš nemusel, ale dnes si bez neho nevie predstaviť život. Najmä ten počas letnej dovolenky, ktorú trávi tradične na rodnej hrude pod Tatrami. Práve Peter Bondra a jeho synovia Dávid (23) a Nicholas (19) boli hosťami nedávneho podujatia Business Golf Tour vo Veľkej Lomnici. Na otázku, kto je najlepší golfista v rodine Bondrovcov, padla jednoznačná odpoveď. "Všetci. Boli sme vychovaní tak, aby sme si verili. Navzájom sa takto hecujeme. Nemôžem povedať, že chcem byť druhý. Turnaj chcem vždy vyhrať," povedal Peter Bondra pre portál bgt.sk. Strelec zlatého slovenského gólu na MS 2002 v Göteborgu pripomenul, že na začiatku svojho pôsobenia vo Washingtone ho golf nebavil. "Vyžaduje si veľmi veľa času. Väčšinou mi v tom zabránila rodina, ale so spoluhráčom Michalom Pivoňkom sme vždy nejako odbehli na green. Našli sme si čas. Teraz, keď mám staršie deti, môžeme hrať celá rodina. Je to zábavnejšie. Skvelé je, že sa hrá doma v Tatrách. Veľmi som to privítal. Je fajn stráviť deň s mojimi synmi," pripomenul Bondra.

Štyridsaťosemročný bývalý rýchlik na korčuliach s presnou a štipľavou strelou už vyše polovicu života prežil v Amerike, ale na Slovensko sa vždy rád vracia. "Môj domov je na Slovensku. V Tatrách je super klíma, večer sa tu fajn ochladí. V Amerike mi chýbajú slovenské jedlá, kamaráti, širšia rodina z mojej a manželkinej strany, domov. Keby som mohol, hrám golf každý deň. Z neďalekého domu si vyjdem skoro ráno, keď je ešte rosa, zahrám si deväť jamiek a prídem na raňajky domov. Chodíme aj na tatranské túry," prezradil Peter Bondra.
Jeho syn Dávid, ktorý sa v Poprade dokonca narodil, mal desať rokov, keď jeho otec strelil zlatý gól proti Rusku na MS 2002 vo Švédsku. "Občas si to s bratom púšťame. Hrávame v Amerike hokej, ale nie sme takí dobrí, ako bol otec," reagoval mladší Nicholas. Keď sú všetci traja na golfe, je veselo. "Vždy máme nejaké stávky. Teraz hráme o jedno euro," usmial sa Dávid, ktorý nevylúčil, že v hokejovej kariére bude pokračovať v Európe. "A možno aj v extraligovom Poprade. Je to jedna z možností. Ešte študujem v Amerike, tak uvidíme, ako to dopadne," uzavrel Dávid, ktorý prekvapil dobrou slovenčinou.
V marci 2016 ohlásil generálny manažér výberu Európy Miroslav Šatan 16-člennú nomináciu na Svetový pohár (17. 9. - 1. 10.), ktorá sa neskôr rozrástla na 23 hráčov. Figuruje medzi nimi aj šesť Slovákov, vyberal ich aj Peter Bondra v úlohe skauta. "Naša spolupráca sa začala, keď sme sa stretli v septembri minulého roka v New Yorku. Miro si ma zobral do tímu. Po čase sa potvrdilo, že máme niečo za sebou, je medzi nami dôvera. Vytvorili sme silný tím, najlepšie družstvo, aké sa dalo pre Európu. Vypisovali sme správy, hodnotili hráčov. Nepozerali sme na štáty alebo krajiny, odkiaľ kto je. Dôležitá bola výkonnosť a pozícia," povedal k blížiacej sa veľkej hokejovej akcii Peter Bondra.