Slovenskí reprezentanti do 20 rokov prehrali v Bratislave s Českom

BRATISLAVA - Mladí hokejisti do 20 rokov nestačiili na Turnaji štyroch krajín v Bratislave na českých rovesníkov, s ktorými prehrali 1:6. V Bratislave hral širší výber adeptov na reprezentačný dres, vďaka čomu ich mohli tréneri preveriť v zápasoch proti najsilnejším súperom. Jediný gól Slovenska v poslednom zápase dosiahol Maroš Surový.


Ilustračné foto IIHF.com

SLOVENSKO "20" - ČESKO "20" 1:6

O výsledku zápasu rozhodla druhá tretina, v ktorej sa českí hráči presadili až trikrát. Jedinou odpoveďou slovenského tímu bol gól Maroša Surového, ktorý sa presadil v 47. sekunde tretej tretiny. Českí hráči však potom skórovali ešte dvakrát a zápas pohodlne doviedli do víťazného konca.

Ernest Bokroš, tréner SR 20: "Dnes sme očakávali, že uhráme lepší výsledok ako v prvých dvoch zápasoch Proti Rusku a Fínsku, no nepotvrdili sme to a dostali sme v tomto stretnutí najviac gólov. Turnaj nám však ukázal možnosti všetkých hráčov, nakoľko príležitosť dostali skutočne všetci v tíme a snažili sme sa im dať aj rovnaký ice time, takže sme jednotlivých hráčov postupne nasadzovali vo všetkých herných situáciách vrátane presiloviek a oslabení. V tomto tíme sú viacerí adepti, ktorých by sme radi zaradili do dlhodobého projektu prípravy SR 20, a každý má možnosť zabojovať o reprezentačný dres. Z tohto pohľadu je veľmi pozitívne, že máme k dispozícii v krátkom slede tri turnaje s kvalitnými súpermi - či už to bol Turnaj Vladimíra Dzurillu, tento turnaj v Bratislave a v blízkej budúcnosti Turnaj v Soči. Česko, Fínsko i Rusko sú veľmi kvalitní súperi a som naozaj rád, že máme možnosť vyskúšať viacerých hráčov v priamej konfrontácii, keďže len kvalita nás ozaj preverí."

Turnaj štyroch krajín hráčov do 20 rokov v Bratislave:
SLOVENSKO "20" - ČESKO "20" 1:6 (0:1, 0:3, 1:2)
Gól SR:
41. Surový

Zostava SR 20: Pavlas (Škorvánek) – Moravčík, Romančík, Kuzmín, Meliško, Maier, Ivanič, Mendrej, Kyčák – Paločko, Sukeľ, Briestenský – Florek, Surový, Berák – Klenko, Holešinský, Michalek – Špankovič, Halama, Huňa