Slovenské ženy podľahli v prípravnom zápase silným Ruskám 1:6

ZNOJMO (SZĽH, štu) – V druhom prípravnom zápase pred začiatkom sezóny podľahli slovenské reprezentantky ruskému výberu v českom Znojme 1:6. Výsledok vyznieva pre naše hráčky síce kruto, ale Rusky patria medzi svetovú špičku, kým naše reprezentantky budú štartovať o dve kategórie nižšie. „Česko aj Rusko sú špičkoví súperi. Pre náš novotvoriaci sa tím je to obrovská škola. Rusky patria do absolútnej špičky, Češky zase do širšieho kruhu. V dobrom svetle sa nám ukázali hlavne mladé hráčky, ktoré neboli len do počtu, ale ukázali svoju kvalitu. Máme na čom stavať. Obaja súperi sú však iná „váhová“ kategória. Mňa teší, že sme dokázali držať so súperkami krok a aj keď sa oba zápasy skončili päťgólovým rozdielom, dáva nám to nádej do ďalšej práce, keďže sme na začiatku nášho projektu a postupne by sme sa chceli doťahovať na úroveň práve tímov ako je Česko či Rusko,“ povedal po dvojzápase s Českom (0:5) a Ruskom tréner ženskej reprezentácie Andrej Schöber.

SLOVENSKO – RUSKO 1:6 (0:2, 0:1, 1:3)

Gól SR: Mikesková.

Strely: 20:33

Vylúčené: 26:26 na 2 min, presilovky 1:3, oslabenia 0:1.

SR: Kiapešová - Klimášová, T. Ištocyová, Gáborčíková, Čurmová, Paľová, Obercianová – Mišková, Mikesková, Trebuľová – Novotná, Sroková, Gapová – Gorecvká, Košecká, L. Ištocyová – Maskaľová, Fedoročková, Korenková.

Andrej Schöber (tréner Slovenska) „Dnes sme nastúpili proti piatemu družstvu z tohtoročných ZOH v Soči. Rusky boli rýchlejšie ako naše a v prvej tretine sme doplatili hlavne na vlastnú nekoncentrovanosť. Jeden gól sme inkasovali v presilovke a druhý zase v oslabení. V zápase s kvalitnejším súperom sme pohorel, ale pod priebeh zápasu sa podpísala úzkostlivá rozhodkyňa, ktorá kúskovala hru ako sa len dalo. Počet vylúčených o tom hovorí jasnou rečou. Dievčatá ale musím pochváliť za to, ako bojovali a vidno na nich, že majú veľkú chuť sa zlepšovať a pracovať na sebe. Aj keď výsledky z oboch stretnutí hovoria jasnou rečou, veľmi dobré výkony odviedli obe naše brankárky.“


Ďalšie články