Olympijská kvalifikácia v Stavangeri: v piatok proti Kazaškám

Kapitánka Lívia LúčováKapitánka Lívia Lúčová

BRATISLAVA/VIEDEŇ (SZĽH) - Slovenské hokejové reprezentantky  odleteli vo štvrtok s poldruhahodinovým oneskorením z viedenského letiska Schwechat  cez Amsterdam do Stavangeru.  Hmla spôsobila, že na holandskomletisku nestihli  popoludňajšiu linku do Nórska. Odletia až o 21.00... V treťom najväčšom meste Nórska, ležiacom na juhozápade krajiny, budú od piatku do nedele bojovať o jedinú miestenku do záverečnej fázy kvalifikácie o postup na Zimné olympijské hry 2018 v kórejskom Pjongčangu.  

DNB Arena, stánok hokejistov Stavangeru Oilers

Boje v skupine F otvoria práve Slovenky v piatok  16. decembra o 15.00 súbojom s Kazachstanom. V rovnakom čase v sobotu budú ich súperkami Maďarky a svoje snaženie uzavrú v nedeľu  od 18.00 na ľade miestnej DNB Areny, stánku popredného tímu Stavanger Oilers, zápasom proti domácim Nórkam. Na rovnakú cestu ako tímy v Nórsku sa od dnes vydajú vo Cergy-Pontoise domáce Francúzky, Lotyšky, Číňanky a Talianky.  Víťazky skupín vo februári 2017 nastúpia japonskom Tokomanai (súperkami budú Japonky,  Nemky a Rakúšanky) resp. vo švajčiarskej Arose (súpery Švajčiarky, Češky a Dánky) o posledné dve miestenky  do Pjongčangu.

Na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v Bratislave-Ružinove sa od soboty pripravoval 22-členný káder, vrátane štyroch legionárok, z toho štyroch zo zámoria. Realizačný tím na čele s trénerom Andrejom Schöberom nominoval do "ropného hlavného mesta Nórska", ako aj neraz označovaný Stavanger, dve brankárky a osemnásť korčuliarok. Doma zostali obrankyňa Lenka Durániková (Mládež Trebišov) a útočníčka Radka Trebulová (HC ŠKP Bratislava).

 

Tréner Andrej Schöber, foto ww1a.faceoff.dkTréner Andrej Schöber, foto ww1a.faceoff.dk

Tréner Andrej Schöber: "Príprava prebehla v pohode, dievčatá s chuťou absolvovali sedem tréningových jednotiek. Zamerali sme sa viac na presilovky a oslabenie, ktoré môžu dosť rozhodovať v stretnutiach tejto kvalifikácie. Cieľ je zrejmý, ale čakajú veľmi náročné súperky. Nasadené Nórky a Maďarky hrajú na MS vo vyššej kategórii, my s Kazaškami v v rovnakej divízii. Šance považujem za vyrovnané.  Veľmi dôležité je uspieť v úvodnom zápase. Kazašky majú svoju kvalitu. Pred nedávnom sme z troch zápasov EWHL s klubom Aisulu  Almaty, ktorý je rovnakým projektom ako náš projekt HC ŠKP Bratislava,  vyhrali dva, ale poriadne dala zabrať mimoriadne kompaktná defenzíva Kazašiek na čele s vynikajúcou brankárkou Dariou Dimitrijevovou. Z družstva Aisulu je v nominácii 18 hráčok. Kapitánkou nášho družstva je Lívia Lúčová. Veľmi pozitívna je prítomnosť skúsených hráčok Ivety Frühauf-Karafiátovej a Jany Kapustovej, ktoré naše mladučke  reprezentantky považujú za svoje vzory. Napokon spolu s Nikolou Gápovou majú skúsenosti z olympijskej premiéry na ľade vo Vancouveri 2010."

Nominácia ženskej hokejovej reprezentácie SR na olympijskú kvalifikáciu v nórskom Stavangeri (16. - 18. 12. 2016):

Hráčky: Lívia Lúčová, Alica Miháliková (obe Nait Ooks, Kan.), Denisa Lalíková (St. Scholastica, USA), Andrea Kollová (Carleton University, Kan.), Nikola Gápová (Espoo United, Fín.), Iveta Frühauf-Karafiátová (Roudnice nad Labem/ČR), Jana Kapustová, Romana Kiapešová, Andrea Lettrichová, Tatiana Ištocyová, Lenka Čurmová, Lucia Drábeková, Tatiana Korenková, Viktória Maskaľová, Angelika Zálešáková, Iveta Klimášová, Viktória Ihnaťová, Paula Cagáňová, Kristína Obercianová (všetky HC ŠKP Bratislava), Miriam Mikesková (HC Topoľčany)

Realizačný tím:  vedúci družstva Roman Štamberský, manažérka Ľubomíra Kožanová, tréner Andrej Schöber, kondičný tréner Róbert Kresťanko, lekár MUDr. Lucia Mihaleová, maséri Dušan Čulka, Vladimír Nemček

Program 3. kola kvalifikácie v Stavangeri (Nór.) o postup na ZOH 2018:

Piatok 16. decembra 2016: Slovensko - Kazachstan (15.00), Maďarsko - Nórsko (18.30)

Sobota 17. decembra 2016: Slovensko - Maďarsko (15.00), Nórsko - Kazachstan (18.30)

Nedeľa 18. decembra 2016: Kazachstan - Maďarsko  (14.00), Nórsko - Slovensko (18.00)

Ďalšie články