Slovanisti vyhrali v príprave aj tretíkrát

BRNO - Hokejisti Slovana Bratislava po dvoch triumfoch 3:2 nad Ufou počas sústredenia v slovinskom Maribore uspeli aj v treťom prípravnom zápase pred sezónou 2015/2016, keď v utorok v Brne zdolali iný tím Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Torpedo Nižnij Novgorod 2:1 (1:0, 0:1, 1:0).

Góly za zverencov Miloša Říhu st. dali v 6. min Slovinec Žiga Jeglič a v 56. min osvedčený kanonier Ladislav Nagy, zhodne to bolo v presilovej hre. Za Nižnij Novgorod v 33. min priebežne vyrovnal Oleg Piganovič krátko po tom, ako slovanisti prestáli oslabenie pri vylúčení Cama Barkera. V bránke už vtedy bol Barry Brust, ktorý v polovici duelu vystriedal Michaela Barnetta. Cenné víťazstvo ubránili "belasí" aj počas viac ako minútovej hre Torpeda bez bránkara, keď najmä pri šanci S. Kosticyna sa vyznamenal Brust. Pod tretie víťazstvo v príprave v rade sa podpísali spoľahlivé výkony oboch brankárov a úspešnosť v presilovkách.

Víťazstvo je pozvánkou na prvý domáci zápas Slovana v sezóne, v ktorom sa v Slovnaft Arene predstaví v utorok 4. augusta o 18:00 h v derby zápase proti HC Kometa Brno. Vstupenky na tento zápas budú v predaji od stredy 29. júla ráno v sieti predajní Ticketportal v jednotnej cene 5.- EUR. Majitelia sezónnych vstupeniek sa na tento zápas dostanú na svoje permanentky.

Prípravný zápas v Brne- utorkový výsledok:
Torpedo Nižnij Novgorod - Slovan Bratislava 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) - hralo sa v Brne
Góly:
33. Piganovič - 6. Jeglič, 56. L. Nagy

Zostava Slovana Bratislava  (zdroj: oficiálny web klubu):

Garnett (Brust) - Starosta, Švarný, Barker, J. Valach, V. Mihálik, L. Kozák, Luža, Frolo - Jeglič, Tičar, A. Šťastný - L. Nagy, V. Nedorost, Bartovič - Bulík, Murley, Lušňák - Skalický, Viedenský, D. Skokan