Slováci už v Arose trénovali, v piatok nastúpi do bránky Hudáček

Slováci na tréningu v Arose.

AROSA (SZĽH) – Po kombinovanej preprave autobusom, lietadlom a vlakom dorazili slovenskí seniorskí reprezentanti do švajčiarskej Arosy vo štvrtok popoludní. Na večernom tréningu mal tréner Vladimír Vůjtek k dispozícii všetkých 24 hráčov. Z nich sa vyprofilovala aj zostava, ktorá nastúpi na piatkový zápas proti Bielorusku (16.15 h).  Do bránky sa postaví Július Hudáček, ktorý je v tejto sezóne na prvom reprezentačnom zraze. Kapitánom tímu bude Dominik Graňák, ktorý sa v reprezentácii objavil po roku. „V prvom rade ide o tímový cieľ, ktorým je dosiahnuť na turnaji čo najlepší výsledok. Nepozerám sa na to z osobného hľadiska. Snažím sa o to, aby sme dokázali na ľad preniesť v čo najlepšom svetle taktiku, ktorú nám vštepujú tréneri. Pre nás bude kľúčový zápas proti Bielorusku, v ktorom chceme vyhrať a v sobotu zabojovať o prvenstvo na turnaji,“ povedal 31-ročný kapitán slovenského tímu, ktorý je so 132 zápasmi po Tomášovi Starostovi (135) druhým najskúsenejším mužom vo Vůjtekovom tíme.

Karol Sloboda (vľavo) a Dominik Graňák cestou vlakom z Churu do Arosy. Foto štuKarol Sloboda (vľavo) a Dominik Graňák vo vlaku na ceste z Churu do Arosy.

Tréner Vladimír Vůjtek má naštudovanú súpisku nášho najbližšieho súpera, ale predovšetkým sa pozerá na svoj tím. „Mužstvo je v porovnaní s Nemeckým pohárom vystužené skúsenejšími hráčmi, od ktorých očakávame, že v dôležitých situáciách potiahnu celý kolektív. Máme v kádri aj mladých chlapcov, od ktorých zase očakávam plno energie. Bielorusi majú nového trénera a polovicu kádra zloženú z hráčov z Dinama Minsk, ktorému sa v KHL darí. Napriek tomu všetkému, chceme piatkový zápas vyhrať a v sobotu si zahrať vo finále,“ povedal 67-ročný tréner slovenskej reprezentácie pred prvým zápasom na turnaji.

Duel proti Bielorusku povedie rozhodcovská štvorica – Marcus Vinnerborg (Švéd.),Tobias Wehrli – Flavio Ambrosetti, Simon Wüst (Švaj.). Obe slovenské stretnutie prinesie v priamych prenosoch verejnoprávna RTVS.

AKO TRÉNOVALI

J. Hudáček         Čiliak

Bieli

Graňák Sloboda

Miklík   Viedenský          Tybor

Modrí

Ďaloga  J. Mikuš

Dravecký             Cingel   Lapšanský

Červení

Čerešňák            Starosta

Kudrna Marcinko            L. Hudáček

Žltí

Štajnoch              P. Mikuš

Vandas Lušňák  A. Šťastný

Čierni

A. Jánošík           Puliš

 

Štatistiky všetkých zápasov je možné sledovať na tejto stránke:

http://stats.iihf.com/SIHF/50/index.html