Škoda našich vylúčení, zhodli sa Slováci po prvom zápase v Arose

Patrik Lušňák

 

AROSA (SZĽH) – Minulý rok sa na turnaji Arosa Challenge vo výsledkovej podobe zopakoval. V prvom zápase s Bieloruskom sme prehrali opäť 1:2. Ani gól Michela Miklíka v 57. minúte nestačil na to, aby sme zápas doviedli aspoň do predĺženia. „To je asi jediné, čo ma teší. V prvom rade sme chceli uspieť ako tím, prvé stretnutie vyhrať a postúpiť do sobotňajšieho finále. Máme na čom pracovať, aby sme odstránili naše nedostatky. Hlavne vylúčenia nás zrážali na kolená. Inkasovali sme v nich oba góly,“ skonštatoval po zápase Michel Miklík.

Marek Ďaloga v súboji pri mantineli. Foto suiMarek Ďaloga.

Brankár Július Hudáček sa na nedostatok práce hlavne v druhej tretine sťažovať nemohol. Súper nás v konečnom súčte prestrieľal 24:19. „Prvá tretina bola vyrovnaná, v druhej boli lepší Bielorusi a v záverečnej sme mali možno kúsok navyše my. Škoda toho, že sme strelili kontaktný gól tak neskoro,“ zhrnul svoje dojmy slovenský brankár. Oba góly, ktoré inkasoval, padli po strelách v bieloruských presilovkách. „Prvá bola priama a nemal som na ňu veľmi nárok. Pri druhej zase bieloruský strelec strieľal po ľade a puk tečoval do vinkla Marek Ďaloga. Snažili sme sa a chceli so zápasom ešte niečo spraviť. Žiaľ, nepodarilo sa nám to,“ pridal Hudáček.

Ako najlepšieho hráča na slovenskej strane vyhlásili organizátori turnaja obrancu Juraja Mikuša. „Neviem, čo by som k tomu povedal. Vybrali si ma, ale viac mi išlo o to, aby sme vyhrali. V závere sme vyskúšali aj hru bez brankára, ale nestrelili sme vytúžený vyrovnávajúci gól. Škoda našich vylúčení,“ povedal Mikuš.

Dominik Graňák pred našou bránkou. Foto suiDominik Graňák.

Tréner Vladimír Vůjtek svojich hráčov pochválil za bojovnosť, ale tá v konečnom dôsledku na lepší výsledok nestačila. „Prvá tretina bola bojovná, vyrovnaná, obe mužstvá veľmi dobre bránili. V druhej sme urobili v oslabení hrubú chybu, Bielorusi nám dali gól a do 57. minúty boli potom lepším tímom. Hrali lepšie presilové hry, vedeli si v nich vypracovať šance. My sme dali gól veľmi neskoro a už nebol priestor na vyrovnanie. Nemáme takú kvalitu, aby sme sa presadili proti dobrej obrane. Bielorusi hrali dnes v defenzíve perfektne, tvrdo, dôrazne do tela. My sme sa nevedeli cez to presadiť. Dnes ma uspokojilo len nasadenie, ktoré bolo na úrovni, ale chýbala kvalita,“ zhodnotil stretnutie Vladimír Vůjtek.

Proti komu sa Slováci postavia na zápas o 3. miesto, rozhodne večerný zápas Švajčiarov proti Nórsku. Ak v ňom vyhrajú domáci, odohráme duel o 20.15 h, ak prehrajú, nastúpime o 16.15 h.