Štvrťfinále na SZU v Granade: vysoškoláci SR po prehre Ruskom proti USA

SZU 2015 Granada logo

GRANADA (SZĽH) - Hokejový turnaj na 27. svetovej zimnej univerziáde v juhošpanielskej Granade vstúpil v stredu do záverečnej  fázy. Na ľade Granada Sport Palace sú na programe štyri štvrťfinálové stretnutia. Otváral ich duel vysokoškolákov Slovenska s tímom Ruska, ktorý zvíťazil po záverečnom poľavení Slovákov vysoko 7:0.  Favorit prekvapenie nepripustil a už v prvej tretine si zabezpečil pohodlný trojgólový náskok, ktorý zveľadil v záverečnej dvadsaťminútovke. Naši vysokoškoláci budú pokračovať na turnaji o umiestnenie na 5. - 8. mieste. Vo štvrtok o 17.00 bude ich súperom na ľade Mulhacen Pavilionu celok USA, ktorý podľahol Kanade 0:4. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Česko a Kazachstan. Vo finále turnaja žien sa stretnú Kanada a Rusko.

RUSKO - SLOVENSKO 7:0 (3:0 (0:0, 4:0)

Slovenskí repreprezentanti doplatili na vylúčenia, keď vyše polovicu gólov- štyri  - inkasovali v oslabení. Prvú presilovku využil favorit v 16. min. na zvýšenie na 2:0 a keď o 28 sekúnd vyťahoval brankár Halo spoza chrbta ďalší puk, bolo zrejmé, že s týmto duelom naši už veľa neurobia. Najmä, keď v druhej  tretine po očividne zlepšenom výkone a streleckej prevahe 14:7 nevyužili ani dve presilovky. Záver boil ľadovou  sprchou v podobe štyroch gólov za necelých deväť minút, posledný symbolicky z presilovky Rusov.

Góly: 9. Gimatov, 15. Krivčenko, 17. Gimatov, 50. Krivčenko, 51. Gimatov, 56. Soloviev, 58. Viksna

Vylúčenia 5:7,  presilovky 4:0, oslabenia 0:0, strely na bránku 47:23

Streda- ďalšie zápasy  štvrťfinále hokejového turnaja mužov na 27. SZU - Granada:

Kanada - USA 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Česko - Kórejská republika 12:0 (5:9, 4:0, 3:0)
Kazachstan - Japonsko 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Káder hokejového  SR na Svetovej zimnej univerziáde  2015 v Granade:

Hráči: Peter Lunter (HC '05 Banská Bystrica/HC 07 Detva), Samuel Baroš (Slovan Bratislava), Roman Hús (HC 07 Detva), Denis Nociar (HC 07 Detva/HKM Rimavská Sobota), Edmund Piačka (HK Nitra), Andrej Sucharda (HC Nové Zámky), Marek Marušiak (HK Poprad), Peter Gápa (HK ŠKP Poprad/HC Prešov 07), Matúš Trenčan, Ján Zlocha (obaja HK '95 Považská Bystrica), Juraj Halo, Peter Kopecký, Denis Mihalík (všetci HC Topoľčany), Ján Pardavý (Dukla Trenčín/MHK Dubnica nad Váhom), Patrik Palovič (Dukla Trenčín/HK '95 Považská Bystrica), Matúš Budiak, Patrik Szabó (obaja HK Trnava), Jozef Kentoš (HKM Zvolen), Ondrej Rusnák (MsHK Žilina), Kristián Bača (MsHKM Žilina), Nikolas Ketner (HC Verva Litvínov/ČR), Martin Uhnák (Berkshire Battalion, FHL/USA)

Realizačný tím: Roman Štamberský (manažér), Andrej Výboh (tréner), Imrich Antal (asistent trénera), Stanislav Beli (lekár), Ľubomír Baka (masér)