Šestnástke nevyšiel úvod turnaja v Salzburgu, vysoko prehrala s Českom

SALZBURG (SZĽH) - Na tradičnom turnaji hokejových nádejí Red Bull Hockey Rookies Cup 2015 v rakúskom Salzburgu odohrali slovenskí hokejisti do 16 rokov svoj prvý zápas. Českým rovesníkom podľahli 2:9, keď nezvládli prvú tretinu, v ktorej inkasovali až sedem gólov. Náš herný prejav sa v druhej a tretej časti výrazne zlepšil, ale z celkového pohľadu bol súper jednoznačne lepší.


Ilustračné foto

Dušan Halahija, tréner SR 16:Gólová smršť súpera prišla už v úvodných minútach, keď nám českí hráči strelili tri rýchle góly. To výrazne ovplyvnilo náš výkon, prepadávali sme vo všetkých herných činnostiach. Súper bol jednoducho lepší a po prvej tretine to s nami vyzeralo naozaj veľmi zle. V druhej tretine sme sa skonsolidovali, svetlé momenty potom prišli aj v tretej časti, v ktorej sa už aj chlapci posmelili a hrali uvoľnene. Treba povedať, že výsledok zodpovedá vývoju na ľade. Nie sme tu však v najsilnejšom zložení, keďže v rámci výberu SR 16 máme aj druhú nomináciu na turnaj v Poľsku, ktorý nasleduje bezprostredne po skončení tohto turnaja.

V sobotu si mladí Slováci zmerajú sily s Ruskom, v nedeľu nastúpia proti o rok staršiemu výberu Rakúska.

Red Bull Rookies Cup 2015 – Salzburg, Rakúsko:
SR „16“ – ČR „16“ 2:9 (1:7, 0:1, 1:1)

Nominácia reprezentačného družstva SR 16 na výcvikový tábor v Bratislave a turnaj Red Bull Hockey Rookies Cup 2015 v Salzburgu (Rak.) v dňoch 18. – 23. augusta 2015:

Hráči: Michal Chatrnúch David Maniaček, Oliver Okuliar (HK Dukla Trenčín), Martin Faško-Rudáš, Ján Sarvaš (HK Brezno), Adam Markuš, Ľubomír Patlevič (HC Košice), Matej Šalka (HC Slovan Bratislava), Matej Bátory (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Oliver Minko (MHA Martin), Jakub Nespala (HK ŠKP Poprad), Samuel Hrabčák (P.H.K. Prešov), Tomáš Hrušík (MŠK Púchov), Filip Senko (MHK Ružomberok), Sebastián Čederle (MHKM Skalica), Alexander Zekucia (HK Spišská Nová Ves), Igor Oborný (HK Topoľčany), Andrej Moravčík (HK Trnava), Simeon Pjaták (MsHKM Žilina), Filip Škorec (SHK Hodonín/ČR), Juraj Rudy (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice/ČR), Kevin Gábor (IFK Täby/Švéd.)