Semifinále extraligy: Košičania opäť otočili zdanlivo prehratý zápas a postúpili do finále

KOŠICE - V piatom zápase semifinálovej série Slovnaft play-off Tipsport extraligy sa košickým hokejistom proti Popradu opäť podaril výborný obrat. Po dvoch tretinách totiž Popradčania viedli 2:0 a už sa zrejme videli v šiestom zápase. Lenže stačilo pár minút z tretej tretiny a bolo vyrovnané! O definitívnom postupe majstra do finále rozhodol 67 sekúnd pred koncom tretej tretiny Marek Bartánus. Košice vyhrali zápas 3:2 a sériu 4:1.


Košičania doma spečatili postup do semifinále, ilustračné foto SITA

KOŠICE - POPRAD 3:2, konečný výsledok série 4:1, Košice postupujú do finále

V Steel aréne to v utorok podvečer dlho vyzeralo na víťazstvo hosťujúceho Popradu a predĺženie série minimálne o jeden ďalší zápas. "Kamzíci" totiž viedli v 17. min už 2:0, keď sa do listiny strelcov zapísali Lukáš Paukovček a 42-ročný veterán Arne Kroták. Druhú tretinu bez gólového zápisu mohol zmeniť v jej závere Richard Jenčík, ale trafil iba žŕdku hosťujúcej bránky. Recept na dobre chytajúceho Matúša Kostúra našli Košičania až v tretej tretine. V 43. min dal kontaktný gól skúsený obranca Martin Štrbák a o necelé tri minúty neskôr oslávil utorkové meniny vyrovnávajúcim presným zásahom Gabriel Spilar. Definitívne rozuzlenie v prospech košického tímu prišlo 67 sekúnd pred koncom duelu: "finálový" gól zaznamenal v čase 58:53 min Marek Bartánus. Tréner Popradu Milan Jančuška si zobral oddychový čas, odvolal Kostúra z bránky, ale záverečná snaha hosťujúcich hráčov vynútiť si predĺženie bola už márna.

HC Košice - HK Poprad 3:2 (0:2, 0:0, 3:0) - konečný výsledok série 4:1, Košice postúpili do finále
Góly:
43. Štrbák (Spilar), 46. Spilar (P. Bartoš, Philipp), 59. M. Bartánus (Cebák) - 6. L. Paukovček (Štrauch, R. Suchý), 17. Kroták (Matis, Fabian)
Vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc, M. Novák - Gajan, M. Smrek, 6098 divákov
Zostavy:
Košice:
Hylák - Štrbák, Drgoň, Philipp, A. Jánošík, Macejko, Cebák, Šeda - Jenčík, P. Bartoš, Spilar - Sojčík, Hrnka, Kutálek - M. Bartánus, Suja, Bicek - R. Bondra, Matúš Chovan, Lapšanský - Hinďoš
Poprad: Kostúr - Kurali, R. Suchý, Dinda, Fabian, Malina, D. Brejčák, Makovský, Gaborčík - Bartečko, L. Paukovček, Gríger - Kroták, S. Takáč, Matis - R. Rapáč, Boltun, Hvila - Toma, Štals, Štrauch