Semifinále extraligy: Banská Bystrica opäť vyrovnala sériu, uvidíme minimálne šesť zápasov

BANSKÁ BYSTRICA - Semifinálová séria Slovnaft play-off Tipsport extraligy medzi Banskou Bystricou a Nitrou sa fakticky začína odznova. Vo štvrtom súboji vyhrali Banskobystričania 4:2, čím odčinili zaváhanie z predošlého dňa a vyrovnali stav série na 2:2. Už teraz je jasné, že séria bude mať minimálne šesť zápasov. Piaty súboj sa bude hrať v stredu v Nitre a jeho víťaz získa psychologicky veľmi dôležitý mečbal.


Radosť Banskobystričanov, ilustračné foto SITA / Ján Viazanička

BANSKÁ BYSTRICA - NITRA 4:2, stav série 2:2

Pod Urpínom sa vedenia ujali hosťujúci Nitrania, keď v 3. min prekonal Andreja Košarišťana v bránke domácich Henrich Ručkay. O štyri minúty neskôr sa strelecky presadil Bystričan Petr Kafka a tímy išli po prvej tretine do kabín za nerozhodného stavu 1:1. V 33. min skóroval Tomáš Surový po prihrávke Michala Handzuša - 2:1. Náskok "baranov" zdvojnásobil v tretej tretine gólom na 3:1, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný, Tomáš Matoušek. V 46. min pridal ďalší presný zásah do hosťujúcej siete svojím druhým gólom v zápase Kafka a z nitrianskej bránky vyhnal Michala Valenta, ktorého nahradil Vlastimil Lakosil. Hráči HK Nitra v 56. min už len skorigovali zásluhou Petra Königa na konečných 2:4 z ich pohľadu.

Piaty duel tejto semifinálovej konfrontácie je na programe v stredu 25. marca v Nitre.

HC '05 Banská Bystrica - HK Nitra 4:2 (1:1, 1:0, 2:1) - stav série: 2:2
Góly:
7. Kafka (Handlovský, Kousalík), 33. T. Surový (Handzuš), 43. Matoušek (Gründling), 46. Kafka (Matoušek, Kousalík) - 3. H. Ručkay (Marek Slovák, R. Školiak), 56. P. König (Stümpel)
Vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Lokšík - Korba, Rovenský, 2826 divákov
Zostavy:
Banská Bystrica:
Košarišťan - Gründling, Biro, Čížek, M. Rosandič, Kousalík, Bambúch, Jaborník, Guimond - T. Surový, Handzuš, M. Hudec - P. White, Kytnár, Kudrna - Kafka, Preisinger, Handlovský - Lamper, Zigo, Matoušek
Nitra: Valent (od 46. min Lakosil) - P. König, Ordzovenský, Mezei, Milo, F. Kuzma, Michal Novák, Bačik, E. Bednár - Tománek, Stümpel, Lukáš Novák - Bajtek, J. Štefanka, Pupák - Marek Slovák, R. Školiak, H. Ručkay - J. Ručkay, Lelkeš, Piačka