Semifinále BUDIŠ 1. Hokejovej ligy: Prešov a Michalovce vyrovnali série

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logoBUDIŠ 1. Hokejová liga

PREŠOV / DETVA (SZĽH) - Druhé zápasy semifinále play-off BUDIŠ 1. Hokejovej ligy boli v réžii Prešovčanov a Michaloviec. Víťaz základnej časti už nepripustil druhé zaváhanie v domácom prostredí a zdolal Skaličanov 3:1. Michalovce vyhrali na ľade Detvy 6:2 a taktiež vyrovnali stav série na 1:1.

BUDIŠ 1. Hokejová liga - semifinále play-off, druhé zápasy (hrá sa na tri víťazstvá):

DETVA - MICHALOVCE 2:6, stav série 1:1
Súhrn zaslal klub HC 07 Orin Detva
Úvod druhého semifinálového zápasu vyšiel lepšie hosťom, keď vsietili 2 góly. Na úvod druhej tretiny pridali tretí, no prvýkrát sa presadili aj domáci hráči. V tretej tretine hostia znovu zvýšili na rozdiel 3 gólov, ale domáci sa znovu vrátili do hry. Hostia však už drámu nepripustili a pridali ešte ďalšie 2 góly a upravili na konečných 2:6. Stav série 1:1.
HC 07 Orin Detva - HK Dukla Michalovce 2:6 (0:2, 1:1, 1:3) - stav série: 1:1
Góly:
35. Török, 48. V. Fekiač - 11. Cútt, 20. Hančák, 23. Lučnikov, 42. Z. Král, 53. M. Drotár, 56. Fajčák, 640 divákov

PREŠOV - SKALICA 3:1, stav série 1:1
Dopisovateľ: Lukáš Rusňák, HC Prešov Penguins
Prešov začal podľa očakávania aktívnejšie, no zastavilo ho oslabenia. Práve v ňom ale mal gól na hokejke Baláž. Na domácich bolo bádať veľkú snahu, lenže Skaličania pozorne bránili a vyrážali do nebezpečných brejkov. V presilovke mal v 10. minúte dobrú príležitosť Mikolášek. Prešov sa potom ťažko dostával do pásma, Skaličania rovnako ako v prvom zápase bojovali o každý puk. V početnej výhode mohol poslať hostí do vedenia Petráš. Na opačnej strane spálil šancu Šimčák. Až v 18. minúte počas výhody trafil puk pomedzi betóny brankára Michalčin – 1:0. Päť sekúnd pred prvou sirénou ešte nebezpečne napriahol Škápik, no vyrovnania sa nedočkal.
Druhá tretina mala pomalší rozbeh. V 25. minúte mal po chybe domácich veľkú šancu Dvonč, no nedal. Hra sa vyrovnala a Skaličania začali viac útočiť. Vybojovali si aj presilovku, v ktorej síce unikol Prokop, avšak netrafil bránku. Nebezpeční boli potom hostia. Chyba pri striedaní ich ale obrala o cenné sekundy presilovky a navyše v hre 4 na 4 inkasovali z hokejky Baláža. Následne v oslabení išla Skalica do prečíslenia, Alexander Kotzman sa ale ulakomil a neprestrelil. Hostia ešte zvýšili na obrátkach a v 35. minúte vytiahol Gavalier ďalší dôležitý zákrok proti Verešovi. V závere mohol zvýšiť vedenie Šarišanov Klíma, stav sa však nemenil.
Posledné dejstvo začal Prešov lepšie, získal presilovku a na jej konci mal veľký tlak pred Petríkom. Početnú výhodu si onedlho zahrali aj Záhoráci a hneď na úvod ju okorenila potyčka Abdula s Mikéskom. Potom prišlo zníženie z hokejky Vaškoviča, no Skalicu pribrzdilo oslabenie. Domáci v ňom neboli nebezpeční, až potom Mikolášek rozjasal tribúny, avšak trafil len bočnú sieť. V 52. minúte sa už plný štadión tešil oprávnene po úspešnom brejku Bylinu. Hneď na to mohli domáci zvýšiť svoj náskok a Skalica si vzala oddychový čas. Výsledkom bola zvýšená agresivita, keď sa do seba pustili Pavol Kotzman s Jokeľom. Po Jokeľovi bol ďalším zloženým hráčom Kokavec, no nevylučovalo sa. Prešov sa snažil držať puk ďaleko od svojej bránky, čo sa mu darilo a dve minúty pred koncom získal presilovku. Skalica znervóznela a na ľade sa strhla poriadna mastenica. Stav sa však už nemenil a Prešov vyrovnal stav série.
Anton Tomko, tréner HC Prešov Penguins: "Dnes to bolo vyrovnanejšie, pretože včera sme mali v prvej tretine jasnú prevahu a doplatili sme len na koncovku. Zdá sa mi, že sa viac bojovalo, korčuľovalo a odohralo viac osobných súbojov. Sme radi, že sa nám podarilo po včerajšej prehre vyrovnať stav série na 1:1. Musíme sa dať dokopy, pripraviť sa na zápasy v Skalici a ísť ďalej za svojim cieľom."
Peter Oremus, tréner HK Skalica): "Na rozdiel od včerajšieho zápasu sme mali lepší úvod. Vytvorili sme si asi štyri situácie dvoch na jedného, z ktorých sme nedali gól. Určite to ovplyvnilo zápas. Prešov sa dostal do vedenia 2:0 a doťahovať to bolo veľmi ťažké. Bili sme sa, dali sme gól na 1:2 a škoda toho ďalšieho inkasovaného gólu. Odohrali sme dobrý duel. Čakal som, že to bude náročné a veľmi ma teší, že tie situácie, ktoré sme čakali, nám aj vyšli. Realizácia však mohla byť lepšia."
HC Prešov Penguins - HK Skalica 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) - stav série: 1:1
Góly:
18. Michalčin, 29. M. Baláž, 52. Bylina - 46. Vaškovič, 3122 divákov