Semifinále 1. ligy: Bardejov i Liptáci si vynútili piate zápasy!

1. HL SR 1. liga

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / BARDEJOV (SZĽH) - Bardejovčania odvrátili aj druhý mečbal Detvy a vynútili si rozhodujúci piaty zápas v sérii po víťazstve 4:1. Po dvoch dueloch v Detve pritom prehrávali už 0:2 na zápasy. Druhú výhru v semifinálovej sérii dosiahli aj Liptáci, keď otočili vývoj z 2:5 na 6:5! K výhre im síce pomohlo až predĺženie, ale tento úspech bude mať pre nich cenu zlata. O všetkom sa teda rozhodne až v piatom zápase na Spiši a pod Poľanou.

Semifinále 1. ligy - tretie zápasy:

BARDEJOV - DETVA 4:1, stav série 2:2
Súhrn zaslal klub HC 46 Bardejov
Prvý mečbal sa Bardejovu podarilo na včerajšom zápase odvrátiť. Dnes ich čakalo to isté. Každé zaváhanie mohlo priniesť predčasný koniec sezóny pre Bardejov. Úvod zápasu začal lepšie Bardejov, keď už po minúte a pol dokázali streliť gól, ktorý im priniesol jednogólové vedenie hneď na začiatku dôležitého stretnutia. Gól zaznamenal Mikušovič, ktorý tesne pred brankárom hostí tečoval delovku od modrej čiary, ktorú vypálil Hopkovič, čím si prislúžil asistenciu. Detva sa pokúšala čím skôr zmazať bardejovský jednogólový náskok, ale vynikajúco chytajúci Andreanin privádzal hostí k šialenstvu. Napriek vynikajúcim zákrokom Andreanina sa v polovici prvej tretiny Detve podarilo vyrovnať, keď obrana Bardejova nedokázala ustrážiť Říhu a ten sa prekľučkoval k bránke domácich odkiaľ nahral puk voľnému Srnkovi, a ten chladnokrvne zakončil. Prvú presilovku si v tomto zápase zahrala Detva po vylúčení Takáča. Hostia ale presilovku nevyužili a hra pokračovala za stavu 1:1. Svojej presilovky v prvej tretine sa dočkali aj domáci, ale ani im sa ju nepodarilo využiť. V úvode druhej tretiny dostali druhú šancu, a tú už využil Segľa, ktorý dorazil strelu Korenka od modrej. Domácich to nakoplo a v polovici zápasu už viedli 4:1, keď svoj druhý gól dal Segľa a z prvej prepálil brankára Luchnikov. V tretej tretine mal veľkú šancu Gmitter, ktorý pred bránkou tečoval puk tesne vedľa. Bardejovu sa tak podarilo vyrovnať stav série na 2:2.
HC 46 Bardejov - HC 07 Orin Detva 4:1 (1:1, 3:0, 0:0) - stav série 2:2
Góly:
22. a 26. Martin Segľa, 2. Mikušovič, 30. Lučnikov - 10. Srnka

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - SPIŠSKÁ NOVÁ VES 6:5 po predĺžení, stav série 2:2
Dopisovateľ: František Fussi, MHk 32 Liptovský Mikuláš
Že vraj zázraky sa nedejú. Ale áno, dokonca aj v hokeji. Opäť početná divácka kulisa 1900 divákov v Liptove videla neskutočné zmŕtvychvstanie domáceho mužstva. Liptáci mali nôž na krku v podobe ukončenia sezóny, keby nezvládli tento zápas. Liptáci začali lepšie ako deň predtým a svojich hostí zatlačili do defenzívy. Blažíček v bráne hostí robil, čo mohol, ale v 7. min nestačil na dorážku T. Devečku a bolo 1:0. Od toho momentu začali "úradovať" Spišiaci a pri vylúčení Bartíka vyrovnali. Keď v 12. min zahodil 120-percentnú šancu Števuliak, hostia prebrali iniciatívu. V závere tretiny pritlačili domáci a práve vtedy prešiel ľahký puk medzi chráničmi inak výborného Hollého - 1:2. Domáci naďalej zahadzovali svoje šance a Spišiaci išli do trojgólového vedenia 1:4. V bráne Liptákov Hollého vymenil Fedor. Ten už neinkasoval... Na domácich už by nikto nevsadil ani cent. Hostia v poslednej minúte druhej tretiny zvýšili svoj náskok na 2:5 a všetci si mysleli, že je po zápase. Ale už po 19 sekundách tretej tretiny mladý M. Sukeľ znížil na 3:5. Zápas dostal iné dimenzie. Potom však hostia hrali presilovku o dvoch hráčov 24 sekúnd, ale neúspešne. Potom bol vylúčený Hamrák už tretíkrát, ale tentokrát na 5 minút plus do konca zápasu a Liptáci túto presilovku využili na vyrovnanie!!! Štadion doslova vrel. V poslednej minúte zápasu nezvládli svoje nervy Smotrila a potom Gurčík, čo v predlžení nádherným gólom potrestal M. Školiak a rozhodol o nečakanom víťazstve Liptákov.
MHk 32 Liptovský Mikuláš - HK Spišská Nová Ves 6:5 po predĺžení (1:2, 1:3, 3:0 - 1:0) - stav série 2:2
Góly:
41. a 50. Sukeľ, 7. Devečka, 34. Roháč, 52. Trochta, 62. M. Školiak - 11. Smotrila, 19. B. Horváth, 27. Krempaský, 28. Gurčík, 39. Vartovník, 1900 dvákov