Sekera si pripísal asistenciu, ale Carolina je stále bez víťazstva

NEW YORK -

 Andrej Sekera zaznamenal v piatkovom stretnutí zámorskej hokejovej NHL asistenciu, ale jeho Caroline to nestačilo a prehrala na ľade hokejistov Edmontonu s Martinom Marinčinom v zostave 3:6. Oilers tak vyhrali tretí duel v rade, naopak Hurricanes ostávajú jediným tímom, ktorý v tejto sezóne ešte nepocítil chuť víťazstva. Prvé dva góly v sezóne si na svoje konto pripísal Jordan Eberle, svoj premiérový zásah v NHL zaznamenala trojka posledného draftu Leon Draisaitl. Carolina dokázala trikrát vyrovnať, pri zásahu na 2:2 stratil Marinčin v súboji s Jeffom Skinnerovm hokejku a ten strelou zápästím po asistencii Sekeru skóroval. Potom však skórovali už len domáci hráči. „Toto je ťažká prehra. Ukázali sme charakter a niekoľkokrát vyrovnali, ale záver sme nezvládli,“ smútil útočník Skinner.

Corey Perry pokračuje v gólových hodoch. Kanadský krídelník po svojom druhom hetriku sezóny opäť skóroval, keď už v druhej minúte súboja s Columbusom otvoril skóre a jeho Anaheim zvíťazil v siedmom stretnutí po sebe (4:1). Ducks už v treťom zápase v rade skórovali so svojej vôbec prvej strely, Perrymu sa to podarilo proti Buffalu, pred tým zas Mattovi Beleskeymu proti St. Louis. V drese Blue Jackets opäť nedostal príležitosť Marko Daňo, ktorý sa nezmestil do zostavy.

Zatiaľ svoj najlepší duel v sezóne odohrali hráči Colorada, ktorí deklasovali Vancouver 7:3. V predchádzajúcich siedmich stretnutiach skórovalo Colorado len 12-krát. Gól a dve asistencie zaznamenal Matt Duchene, dva góly dosiahol veterán Jarome Iginla, ktorý sa posunul pred Mika Modana v historickej tabuľke strelcov na 23. miesto (562).

Svoj premiérový gól v NHL si na svoje konto pripísal nováčik Jonathan Drouin, ktorý prispel k triumfu Tampy Bay 4:2 na ľade Winnipegu. Ten síce prestieľal svojho súpera 42:27, gólman hostí Ben Bishop však podržal svoj tím. Naopak, Ondřej Pavelec opäť sklamal a fanúšikovia Jets volajú po povolaní Petra Budaja z farmy.

New Jersey potvrdilo, že na samostatné nájazdy jednoducho nevyhráva. Už po osemnásty raz v rade v nich prehralo, tentokrát s Dallasom (2:3) a patrí mu nelichotivý rekord NHL.

Výsledky - piatok:
Anaheim - Columbus 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Góly:
2. Perry (Vatanen, Fowler), 9. Vatanen (W. Karlsson), 34. Smith-Pelly (Perry, Getzlaf), 58. Getzlaf (Cogliano) - 14. Hartnell (Johansen, Jack Johnson)

Edmonton - Carolina 6:3 (0:0, 2:2, 4:1)
Góly:
30. Eberle (T. Hall), 37. Joensuu (Nikitin, B. Gordon), 45. Eberle, 53. Draisaitl (Perron, Petry), 56. Nugent-Hopkins (Justin Schultz, Eberle), 59. Hendricks - 36. Riley Nash (Faulk, Tlustý), 38. Skinner (Harrison, SEKERA), 48. Harrison (McClement)
Martin Marinčin (Edmonton) 1 strela, odohral 16:33, Andrej Sekera (Carolina) 1 asistencia, +2, odohral 21:31

Colorado - Vancouver 7:3 (1:2, 2:0, 4:1)
Góly:
15. Iginla (Duchene, Holden), 27. McGinn (Duchene, Barrie), 29. E. Johnson (Barrie, MacKinnon), 43. Briere (Barrie, Cliche), 46. Duchene (Iginla, E. Johnson), 53. Landeskog (O'Reilly, Redmond), 60. Iginla (Tanguay, Hejda) - 1. H. Sedin (D. Sedin), 18. Burrows (Bonino, Higgins), 51. D. Sedin (Vrbata, Edler)

Winnipeg - Tampa Bay 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)
Góly:
26. Bryan Little (Enström, Ladd), 51. Wheeler (Perreault, Enström) - 5. Stamkos (Drouin, Filppula), 25. Drouin (Kučerov, T. Johnson), 33. Namestnikov (Palát, Kučerov), 39. Palát (T. Johnson, Kučerov)

New Jersey - Dallas 2:3 po sam. nájazdoch (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0, 0:1)
Góly:
6. Gelinas (Josefson), 49. Brunner (Eliáš, Clowe) - 25. Jamie Benn (Seguin, Spezza), 36. Eaves (Goligoski, Eakin), rozhodujúci sam. nájazd Spezza