S odhodlaním proti Bielorusku v bránke s Hudáčkom, debutantom Skalickým a napokon i Daňom

Premiéru na majstrovstvách sveta si odkrúti Pavol Skalický.

PETROHRAD (SZĽH) – V dnešnom zápase proti Bielorusku, ktorý sa začne o 15.15 h, zasiahne do hry aj posledný slovenský hokejista – Pavol Skalický. Zranenie Tomáša Hrnku si vyžiadalo jeho zaradenie do zostavy. „Tomáš má narazenú kľúčnu kosť a dnes odletí na Slovensko, kde sa zajtra podrobí ďalším vyšetreniam. Nepredpokladáme, že si jeho zranenie vyžiada operačný zákrok,“ povedal lekár slovenskej reprezentácie Ján Grauzel.

 

S Bieloruskom sme sa v tejto sezóne stretli v dvoch prípravných zápasoch. V decembri sme ich vo švajčiarskej Arose zdolali 4:1, vo februári tohto roka v Žiline 2:1. „Bielorusi sú síce poslední v našej skupine, ale o to viac budú namotivovaní. Našim hráčom sme naordinovali dobrovoľný tréning. Sme pripravení na to, aby sme proti Bielorusom uspeli,“ povedal po tréningu tréner Zdeno Cíger. Veľmi ho potešilo, že bude môcť dnes rátať aj s útočníkom Markom Daňom!

 "S trénerom sme sa po rozkorčuľovaní bavili o tom, ako sa cítim. Dnes nastúpim. Naskočím do duelu a verím, že môj stav sa nezmení a vydrží to celý zápas,“ povedal predpoludním Marko Daňo a doplnil: "Rozhodnutie bolo na mne, podľa mojich pocitov. Bolo náročné sledovať utorkový zápas proti Nemcom iba z tribúny. Máme však nový deň a verím, že zápas proti Bielorusom zvládneme."

"Ráno to vyzeralo, že nie, no všetky debaty smerujeme k tomu, že ho potrebujeme. Chceme do tohto zápasu dať všetko, pretože je stále šanca, aby sme bojovali o štvrťfinále," povedal hlavný tréner Zdeno Cíger. "Ideme si k tomu sadnúť a rozhodneme sa. Som rád, že sa tak Marko rozhodol, on musí mať to presvedčenie."

V bránke sa od začiatku predstaví Július Hudáček.

Zostava SR: J. Hudáček (Konrád) – Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, J. Mikuš, Jaroš, Švarný – Bakoš, Réway, Dravecký – Jurčo, Viedenský, L. Hudáček – Cehlárik, Marcinko, Bartánus – Skalický, Šťastný, Lušňák - Daňo.

Slovenské družstvo nastúpi v bielych dresoch, bieloruské v červených. Duel povedie rusko-fínska rozhodcovská dvojica Roman Gofman - Aleksi Rantala, pozíciu čiarových arbitrov budú zastávať Nór Jon Kilian a Fín Sakari Suominen.