Rozhodcovia v novej sezóne 2016/2017

BRATISLAVA - V rámci fungovania všetkých súťaží, ktoré SZĽH každú sezónnu organizuje, sú rozhodcovia pre celé hnutie veľmi dôležitou skupinou. Aj preto sa nové vedenie SZĽH zameralo na túto skupinu a snaží sa zlepšiť jej fungovanie. "Po analýze celej situácie sme dospeli k záveru, že máme rezervy v systéme ako takom. Máme záujem, aby delegovanie rozhodcov prispelo k ešte vyššej úrovni a bezproblémovému chodu súťaží. Na jednej strane sa to týka hlavne pripravenosti arbitrov po technickej, ale aj odbornej stránke. Preto už 15. septembra usporiadame spoločne s Komisiou rozhodcov SZĽH seminár, kde pozývame všetkých rozhodcov, ktorí majú predpoklady na rozhodovanie vo vyšších súťažiach. Veríme, že podobný seminár zorganizujeme počas ročníka aspoň trikrát," zaprial si generálny sekretár SZĽH Miroslav Valíček.

V rámci zefektívnenia práce tak delegácie rozhodcov budú spadať pod Súťažné oddelenie SZĽH. "Budeme tak lepšie oboznámení s problémami, ktoré prípadne vzniknú. Taktiež budeme podrobne sledovať ekonomickú stránku veci, aby sme mohli ďalej efektívne ovplyvniť rozvoj v tejto oblasti. Máme enormný záujem o to, aby boli delegačné listy jednotlivých súťaží hotové s mesačným predstihom tak, aby si rozhodcovia vedeli zorganizovať svoje osobné záležitosti. Budeme dohliadať na to, aby boli rozhodcovia nasadzovaní optimálne, to znamená, aby mali za mesiac stanovený minimálny počet zápasov tak, aby boli dostatočne motivovaní a neopúšťali systém kvôli menšej obsadenosti duelov. Pripravíme verejný zoznam rozhodcov, ktorí budú ospravedlnení, budeme to zohľadňovať a dostanú menej priestoru. Veríme, že práve tieto opatrenia nám pomôžu zastabilizovať káder rozhodcov," pokračoval Valíček.

Generálny sekretár SZĽH taktiež povedal, že námety a podnety zo strany rozhodcov, alebo aj klubov bude podrobne sledovať a snažiť sa ich operatívne riešiť. "Ide nám o to, aby sa slovenský hokej posunul po všetkých stránkach dopredu," dodal.

Podnety k rozhodcom bude súťažné oddelenie pre rozhodcov počas sezóny prijímať na e-mailovej adrese: soro@szlh.sk