Rostislav Čada už nie je hlavným trénerom Slovana Bratislava

BRATISLAVA - Rostislav Čada už nie je hlavným trénerom Slovana Bratislava. Ako informuje oficiálny web "belasých", skúsený kouč vo štvrtok večer požiadal o predčasné ukončenie kontraktu. Po následnom rozhovore mu vedenie klubu vyhovelo a dohodlo sa na ukončení vzájomnej spolupráce.


Rostislav Čada na lavičke Slovana skončil, ilustračné foto SITA

V najbližšom zápase v sobotu 20. septembra doma proti CSKA Moskva povedie mužstvo dočasná trénerská dvojica Vladimír Országh - Ján Lipiansky, ktorá s tímom absolvuje piatkový tréning aj sobotňajšie ranné rozkorčuľovanie. Vedenie Slovana Bratislava oznámi meno nového hlavného trénera v krátkom čase.

Rostislav Čada bol šéfom realizačného tímu Slovana Bratislava od jari 2012. S mužstvom absolvoval dve kompletné sezóny v KHL, mužstvo viedol v dvoch ročníkoch European Trophy vrátane finálového turnaja v decembri 2012 v Bratislave. Dovedna stál na striedačke Slovana v 118 súťažných zápasoch v KHL, z toho v 112 v základnej časti a v štyroch vo štvrťfinále play-off Západnej konferencie v ročníku 2012/2013. Ďalšie dve stretnutia v Pohári nádeje v sezóne 2013/2014. Na striedačke Slovana mal bilanciu 55 víťazstiev a 63 prehier.

"Slovan Bratislava ďakuje Rostislavovi Čadovi za jeho poctivú a zodpovednú prácu, ktorú počas takmer 29-mesačného pôsobenia v Bratislave odviedol pre náš klub. Želáme mu veľa ďalších úspechov a spokojnosti v pracovnom, ako aj súkromnom živote," uvádza sa v stanovisku na klubovom webe.

 Hokejisti Slovana Bratislava sa po odstúpení Rostislava Čadu z pozície hlavného trénera A-tímu zhodli, že pre celú kabínu je tento krok veľkým prekvapením až šokom. Šesťdesiatročný rodák z Brna vo štvrtok večer požiadal vedenie "belasých" o ukončenie spolupráce a predstavitelia klubu mu vyhoveli. Hráči sa novú informáciu dozvedeli tesne pred piatkovým predpoludňajším tréningom od generálneho manažéra Maroša Krajčiho. "Všetkých nás to zaskočilo. Je to čerstvé a uvidíme, čo bude ďalej. S chalanmi sme si zatiaľ stihli povedať len to, že nasadenie musí zostať na rovnakej úrovni ako doteraz. Na tréningu už pod vedením nového kouča sa prakticky nič nezmenilo, išli sme naplno," povedal kapitán Slovana útočník Milan Bartovič. Jeho slová potvrdila aj iná opora bratislavskej ofenzívy Michal Vondrka. "Nikto to nevedel. Ráno v kabíne sme sa na seba len prekvapene pozerali, nič sme ani netušili. Mne osobne tréner Čada pomohol, v Slovane sme zažili dve sezóny. Bol som v nich plne vyťažený, nemôžem na neho povedať nič zlé. Teraz pokračujeme v rovnakých koľajach, pripravujeme sa na ďalší duel proti CSKA Moskva," povedal 32-ročný krídelník.
Aj brankár Jaroslav Janus pod vedením skúseného moravského trénera strávil v Slovane dve kompletné sezóny v KHL. "Pre všetkých hráčov je to nová informácia. Keď nám to generálny manažér Maroš Krajči oznámil, zostali sme prekvapení. Musíme to však rešpektovať a ideme ďalej. Vlado Országh nás bude koučovať v ďalších dueloch. Verím, že v nich budeme víťaziť a zbierať body," poznamenal 24-ročný Prešovčan a pokračoval: "S trénerom Čadom som spolupracoval takmer tri roky. Bol trochu svojský, ale spomínať naň budem iba v dobrom. Nie vždy to bolo jednoduché, prekonali sme mnoho ťažkých situácií. V kariére mi pomohol." Podľa Janusa nepredvádzal Slovan v sezóne 2014/2015 zlé výkony. "Výnimkou bol posledný zápas proti Čerepovcu, ten nám vôbec nevyšiel. Čaká na nás však ďalší duel, v ktorom veľmi chceme pomôcť nášmu novému hlavnému trénerovi. Verím, že to zvládneme," doplnil účastník MS v rokoch 2013 a 2014.