Výkonný výbor SZĽH neprijal demisiu, dal Vůjtekovi so Sýkorom dôveru

 

Tréner Vladimír Vůjtek  v zajatí novinárov po stredajšom zasadnutí VV SZĽH, po ktorom zostáva naďalej na lavičke reprezentácie SR, foto SITA - Jozef Jakubčo

BRATISLAVA (SZĽH, štu) - Na stredajšom zasadnutí Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja  bola hlavným bodom programu analýza vystúpenia slovenskej reprezentácie na XXII. zimných olympiských hrách v Soči, kde Slovensko obsadilo 11. miesto. Tréner Vladimír Vůjtek aj generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora považujú toto umiestnenie ako veľké sklamanie a  obaja ponúkli na záver analýzy svoje posty„Pre slovenský hokej sa mi pracovalo dobre, ale okolnosti posledných dní ako aj zlý výsledok v Soči ma prinútili k rozhodnutiu ponúknuť funkciu. Svoje zohrali aj negatívne a nepravdivé články. Človek sa len ťažko vyrovnáva, ak vás niekto nazve klamárom. Je to pre moju dôstojnosť veľký šok. Nechcem a nemôžem bojovať s médiami, nedá sa s nimi vyhrať boj,“ odôvodnil rozhodnutie podať demisiu 66-ročný kouč.

Výkonný výbor rezignáciu oboch  neprijal, naopak -  jednomyseľne rozhodol o tom, že Vladimír Vůjtek aj Otto Sýkora pokračujú vo svojich funkciách a spoločnej práci do 31. mája 2014.

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja  Igor Nemečev súvislosti s hodnotením konštatoval, že členovia výkonného výboru vyslovili veľkú nespokojnosť s umiestnením v Soči, kde mal slovenský hokej iné ciele, v súvislosti s májovými  v Bielorusku zdôraznil: "Do Bieloruska pôjde realizačný tím v nezmenenom  zložení ako bol v Soči.  Tréner a generálny manažér čoskoro začnú s prípravou na svetový šampionát.

„Ďakujem za dôveru, ktorú som dostal aj naďalej. Verím, že opäť zažijeme pekné chvíle ,“  povedal  povedal tréner reprezentácie Vladimír Vůjtek a rozviedol viacero myšlienok "Bol by som rád, ak by sa už robilo všetko pre slovenský hokej, aby sa skončilo so zákulisnými vojnami a písalo iba o športových veciach. Dnes by sa mala už urobiť hrubá čiara za Soči, aby sme neovplyvňovali prípravu tímu na majstrovstvá sveta,"  dodal V. Vůjtek, ktorého  zotrvanie ako aj celého realizačného tímu, podporili desiati hráči NHL v liste napísanom členom exekutívy SZĽH. Podpísali sa pod neho  Zdeno Chára, Marián Hossa, Michal Handzuš, Andrej Sekera, Tomáš Kopecký, Peter Budaj, Jaroslav Halák, Andrej Meszároš, Tomáš Tatar a Marián Gáborík.  "Apelovali na členov výkonného výboru , aby neprijali prípadnú rezignáciu Vladimíra Vůjteka a aby  dostal priestor na svetovom šampionáte a mohol tak dokončiť započatú prácu," priblížil podstatu riadkov zo zámoria Igor Nemeček.

Majstrovstvá sveta sa tento rok konajú v metropole Bieloruska v Minsku (9. - 25. mája), kde sa Slováci stretnú v základnej A-skupine s Českom, Kanadou, Nórskom, Švédskom, Talianskom, Dánskom a Francúzskom. Záverečná príprava sa začne 2. apríla a na Slovákov čakajú postupne prípravné zápasy v apríli po dvakrát proti Rusku, Francúzsku, Fínsku a napokon v rámci Slovakia Cupu 1. - 3. mája s Lotyšskom a Nórskom, teda dovedna osem stretnutí.

 


Fotogaléria