Reakcia SZĽH na článok v Novom Čase: "Nemeček sa chválil tým, čo pochoval!"

BRATISLAVA (SZĽH) - Fakty v článku "Nemeček sa chválil tým, čo pochoval!", ktorý uverejnil denník Nový Čas v pondelok 21. septembra 2015, potrebuje SZĽH uviesť na správnu mieru. Zväzový projekt Korčuľuje celé Slovensko považovalo vždy vedenie SZĽH za výborný. Po druhom roku pôsobenia bol z finančných dôvodov zrušený.


Ilustračné foto

"Cez projekt sme odovzdali viac ako stošesťdesiat výstrojov. Žiaľ, z finančných dôvodov sme ho museli zrušiť. Na druhej strane musím poznamenať, že Výkonným výborom SZĽH bol v septembri schválený nový projekt Deti na hokej, ktorý bude plnohodnotnou náhradou predchádzajúceho projektu a bude čoskoro prezentovaný. Vedeniu SZĽH prioritne záleží na tom, aby fungovali projekty zamerané na najmenších hokejistov," uvádza sa vo vyhlásení SZĽH.

Nie je pravda, že náborový pracovník Ján Urban, ktorý bol poverený vedením projektu, kvôli jeho zrušeniu prišiel o prácu. Pracovný pomer so SZĽH ukončil v apríli 2015 na vlastnú žiadosť a prijal ponuku pracovať pri mládeži v Liptovskom Mikuláši.