Proti Žiline tretie víťazstvo SR 18

Radosť hráčov tímu SR 18 v zápase proti zvolenskej juniorke. Foto Megi

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ (SZĽH) - V predohrávanom stretnutí 8. kola nadstavby hokejovej extraligy juniorov zvíťazila slovenská reprezentácia do 18 rokov vo štvrtok na domácom ľade v Liptovskom Mikuláši nad MsHKM  Žilina presvedčivo 5:2. V nadstavbovej časti družstiev na 1. - 6.  mieste to bolotretie víťazstvo zverencov trénera Petra Mikulu, druhé v riadnom hracom čase. Mladých reprezentantov čakajú ešte štyri vystúpenia v nadstavbovej časti - najbližšie v sobotu 6. februára, keď doma v Liptovskom Mikuláši  o 17.15  privítajú v zápase 7. kola družstvo HK Spišská Nová Ves, teda súpera ktorého zdolali na jeho ľade 4:3 po samostatných nájazdoch.

Extraliga juniorov v Liptovskom  Mikuláši - štvrtok 4. 2. 2016:

SR 18 - MSHKM Žilina 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Góly:  14, Vybíral (R. Václav, Hedera), 27. Liška (Havrila, Vitek), 37. Smolka (Marcinek, Hílek), 46. Rajnoha, 59. Bjalončík (Hedera, Vybíral) - 7. Janák, 55. Váňa

Vylúčenia 4:4, Prášil a Ondruš (Žilina) po 10 min., presilovky a oslabenia 0:0, strely 39:28. Rozhodovali:  T. Orolín - Šoltés a Štofančík, 73 divákov.

Zostava SR 18: Hrenák - Hílek, M. Ivan, Hedera, Rajnoha, Forrai, Žiak, Maňák - R. Václav, Bjalončík, Vybíral - Marcinek, Šmída, Smolka- Vítek, Havrila, Liška - Múčka, Urbánek, Regenda

Peter Mikula (tréner SR 18): "V treťom domácom nadstavbovom zápase nadviazali chlapci na dobrý výkon z predchádzajúceho víťazného súboja s lídrom Slovanom Bratislava. Po hernej stránke veci fungovali ako mali,  aj napriek piatim gólom však menej v koncovke, pretože výsledkovú istotu mohlimať  naši zverenci oveľa skór. Po dvaapol mesiacoch som mohol vyskúšať obrancu Žiaka. V sbotu privítame Spôišiakov a od pondelka sa zídeme na krátkom sústredení pred Turnajom Vlada Dzurillu v Piešťanoch.  Konečne budem mať v príprave tri dni pohromade až na obrancu Vlčeka kompletný káder., s ktorým sa prejdeme celý herný systém, presilovky, oslabenia atď. Po nevýraznom vystúpení naposledy v Zuchwile budem na podujatí v Piešťanoch od hráčov vyžadovať  zlepšenie, jednoducho chceme šliapať na víťazstvá, aby sme si zdvihli sebavedomie."