Proti USA v bránke s Halákom

Z Jaroslava Haláka sršala na tréningu pred duelom s USA pohoda, Štartfoto - Ján Súkup

SOČI (SZĽH/SOV) – Posledný tréning pred prvým zápasom na olympijskom turnaji - vo štvrtok v Šajba aréne - majú Slováci v Soči za sebou. Tréner Vladimír Vůjtek sa rozhodol, že do bránky postaví proti USA od začiatku Jaroslava Haláka. Slovenský tím začne na štyri formácie„Zložili sme tú najlepšiu zostavu, akú sme vedeli. Formácie sme mali na papieri zložené už dlhšie. Od začiatku budeme hrať na štyri pätorky, lebo program v základnej skupine bude náročný,“ povedal tréner našej reprezentácie.

Slováci na vrcholných podujatiach pod Vůjtekovým vedením proti USA ešte neprehrali. V Helsinkách 2012 zvíťazili. „Teraz majú ale úplne iný tím. Americkí hokejisti výborne korčuľujú a aké budú mať slabiny uvidíme v zápase,“ pokračoval Vůjtek.

Lídrom prvého útoku by mal byť Marián Hossa„Do začiatku prvého vhadzovania zostávajú len hodiny. Atmosféra v tíme je výborná, do duelu nevstúpime ako favoriti, ale cítime, že máme veľmi dobrý tím. Musíme sa zohrať a veľmi sa tešíme na zápas proti USA,“ povedal Marián Hossa.

ZOSTAVA SLOVENSKA

Halák (Budaj) - Chára, Sekera, Baranka, Meszároš, Maričin, Jurčina, Starosta, Vydarený - Marián Hossa, Handzuš, Tatar - Radivojevič, T. Kopecký, Jurčo - Miklík, Surový, Bartovič - Pánik, T. Marcinko, Marcel Hossa.