Proti Francúzom v bránke Hudáček, formácie nezmenené

Proti Francúzom sa do bránky postaví Július Hudáček. Foto Ján Súkup

PETROHRAD (SZĽH) – Dnes o 19.15 h nastúpia slovenskí hokejisti v Petrohrade na svoj druhý zápas na majstrovstvách sveta. Po víťazstve 4:1 nad Maďarskom sa zostava proti Francúzsku veľmi nezmení. „V bránke akurát vymení Branislava Konráda Julo Hudáček. V prvých piatich dňoch na turnaji nás čakajú štyri náročné zápasy a preto sme sa rozhodli, že gólmanov budeme rotovať. Braňo mal za sebou psychicky veľmi náročný zápas proti Maďarom a odviedol v ňom fantastickú prácu. Dnes sa proti Francúzom postaví do bránky Julo a veríme, že sa predvedie rovnako ako Braňo. Formácie zostanú nezmenené,“ povedal tréner Cíger po raňajšom rozkorčuľovaní v hale Jubliejnyj.

Proti Francúzom nastúpili Slováci naposledy 22. a 24. apríla v Megéve a Grenobli, kde vyhrali 4:1 resp. Prehrali 2:3 po samostatných nájazdoch.

Zostava SR: J. Hudáček (Konrád) – Meszároš, Sersen, Marinčin, Sekera, Graňák, J. Mikuš, Jaroš, Švarný – Bakoš, Réway, Daňo – Jurčo, Viedenský, L. Hudáček – Dravecký, Marcinko, Bartánus – Hrnka, Šťastný, Lušňák.