Proti Bielorusku nastúpime v bránke s Lacom a odhodlaním zvíťaziť

 

Slovenskí hokejisti na tréningu v Bieli. Foto tš

 

BIEL (SZĽH) – Po bezproblémovom lete do Zürichu a presune do Bielu sa slovenská reprezentácia zžila s prostredím turnaja Suisse Ice Hockey Challenge a zatrénovala si v komfortnej Tissot aréne.

Tréner Zdeno Cíger bol po skončení tréningu veľmi spokojný„Zápas v Martine sme hodili za hlavu. Veľmi sa mi páčilo, ako sa chlapci na tomto tréningu ukázali. Makali naplno a malo to potrebnú „šťavu“. Na zápas sa tešia a verím, že budeme opäť produkovať hru, ktorá nás zdobila v Nemecku. Bolo cítiť, že sú sústredení a to sú pre mňa podstatné veci,“ povedal tréner Zdeno Cíger po tréningu.

Do bránky sa postaví Ján Laco, kapitánom tímu bude Vladimír Dravecký a jeho asistentmi Ivan Švarný s Jurajom Mikušom. Práve obranca Sparty Praha zažije premiérový pocit, aké je to mať na reprezentačnom drese vyšité písmeno „A“. „Určite si tento zápas a aj turnaj zapamätám. Je to veľká zodpovednosť, ale zároveň ma to aj veľmi teší. Ja a aj moji traja spoluhráči zo Sparty Praha Lukáč Cingel, Martin Gernát a aj Andrej Kudrna sme v stredu v Martine nehrali. S chlapcami sme sa o tom stretnutí porozprávali len málo ráno pred odletom. Ten zápas je preč a my sme preladili hneď na strunu, podľa ktorej sme hrali v novembri v Augsburgu. Chceme produkovať takú hru, ktorá nás bude zdobiť. Určite sme odhodlaní na to, aby sme Bielorusko zdolali,“ zdôraznil Juraj Mikuš, odchovanec Dukly Trenčín.

Zostava SR: Laco (Godla) – Ďaloga, Švarný, Gernát, Mikuš, Čerešňák, Jánošík, Šedivý, Trška – Dravecký, Mikúš, Suja – Kudrna, Cingel, Hrnka – Češík, Bortňák, Matoušek – Macík, Mráz, Hlinka

Tréning Slovákov v Bieli - rozhovory s trénerom Z. Cígerom a asistentom kapitána J. Mikušom: