Prehra junioriek SR s Maďarkami na turnaji v Zlíne

Ilustračné fotoIlustračné foto

ZLÍN (SZĽH) –  Na Turnaji olympijských nádejí Visegrádskej štvorky v Zlíne podľahli sobotu hokejové reprezentantky Slovenska do 18 rokov svojom druhom vystúpení  rovesníčkam Maďarska 1:3. V nedeľňajšom záverečnom stretnutí podujatia nastúpia zverenkyne trénera Jána Valúcha  od 14.15  proti 15-ročným reprezentantkám výberu ČR, ktoré v piatok zdolali naše sobotňajšie premožiteľky Maďarky 7:1.

Turnaj olympijských nádejí Visegrádskej štvorky - Zlín  (PSG aréna)

Výsledky - sobota 20.  decambra  2014:

Slovensko "18" – Maďarsko "18" 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Gól SR:  22. Lucia Ištocyová, vylúčenia 10:7,  presilovky 1:1, oslabenia 0:1.

Tomáš Pšenka (asistent trénera družstva SR 18 ženy): „Vedeli sme, že nás dnes čaká podstatne  náročnejší zápas než v piatok s Poľkami, napokon Maďarky budú i tri týždne našimi priamymi súperkami na svetovom šampionáte vo francúzskom Vaujany, Žiaľ, začiatok bol pre nás veľmi nepriaznivý. Inkasovali sme gól už v 49. sekunde, keď po zlej rozohrávke v našom obrannom pásme Poľky po strele a následnej dorážke na dva razy prekonali Jablonovskú. Nevedeli sme sa dostať k svoje  hre, pribrzďovali nás časté vylúčenia - tri v úvodnej a štyri v druhej tretine. Nešlo pritom o nečistý zápas, ale tresty padali po zbytočné fauly po zle riešených situácia jednej na jednu. Platilo to aj o súperkách. Oživenie priniesol úvode druhej tretiny a rýchly vyrovnávajúci gól z hokejky Lucie Ištocyovej. Spomínané vylúčenia však znovu utlmili snaženie našich zverebkyň. Maďarky potvrdzovali očakávanú kvalitu, navyše viac korčuľovali a ukázali aj viac bojovného srdiečka, To vlastne určovalo obraz a vývoj zápasu, v ktorom sa šťastena priklonila aj šťastena k aktívnejším súperkám. Stalo sa tak pri našej presilovke, keď  sme za stavu 1:2 nastrelili žrď a súperky z protiútoku po strele spoza obrankyne, ktorej sme dovolili vojsť príliš hlboko do pásma, dali konečnú podobu výsledku. Aby bol nepríjemný paradox úplný, pár sekúnd po góle na 1:3 išla do Viktória Maskaľová do sóla, lenže trafilaf len do masky brankárky. Po tomto góle nás Maďarky už k ničomu vážnejšiemu nepripustili. Do kádru na MS nám i Maďarkám pribudnú ešte dve-tri veľmi kvalitné hráčky, som však presvedčený, že na šampionáte vydajú naše juniorky zo seba oveľa viac. Majú rozhodne väčší potenciál, než prezentovali dnes."

Záverečný  program Turnaaj olympijských nádej V4 v Zlíne: 

sobota 20. decembra 2014: 18.15 Polsko "18" – Česká republika "15"

nedeľa 21. decembra 2014: 11.00 Maďarsko "18" – Polsko "18", 14.15 Česká republika "15" – Slovensko "18"

Reprezentačné družstvo SR 18 ženy na Turnaj olympijských n ádejí Visegrádskej štvorky v Zlíne (ČR) v dňoch 19. – 21. 12.  2014.

Hráčky: Lucia Drábeková, Soňa Fedoročková, Rebeka Honečková, Lucia Ištocyová, Tatiana Ištocyová, Romana Košecká, Radka Trebulová (HC ŠKP Bratislava), Tatiana Korenková (HC ŠKP Bratislava/HK Poprad), Iveta Klimášová, Viktória Maskaľová (HK Spišská Nová Ves/HC ŠKP Bratislava), Annamária Suráková (HK Spišská Nová Ves/HC Spisšská Nová Ves), Adriána Štofanková, Dominika Sedláková (P.H.K. Prešov), Patrícia Ágoštonová (HK Levice), Oľga Jablonovská (HC ŠKP Bratislava/HC Petržalka 2010 Bratislava), Lucia Záborská (HC ŠKP Bratislava/MHK-Martin), Martina Fedorová (MHA Martin), Simona Ležovičová (MŠHK - mládež Prievidza), Lenka Čurmová (ŽHK 200 Šarišanka Prešov/HC ŠKP Bratislava), Angelika Zálešáková (HK 91 Senica/HK Trnava), Zuzana Majeríková (HKm Zvolen/HK Iskra Partizánske)

Realizačný tím: manažérka Zuzana Zetková, tréner: Ján Valúch, asistent trénera: Tomáš Pšenka, tréner brankárov: Ján Cpin, lekár MUDr. Michal Kováč, masér Ľubomír Baka


Ďalšie články