Pred víkendom zažili Košice a Bratislava inšpekčné dni spojené s organizáciou MS 2019

BRATISLAVA (SZĽH, štu) – Vo štvrtok a piatok prebehli v potenciálnych dejiskách MS 2019 Košiciach a Bratislave kontrolné dni. Traja členovia komisie IIHF pre organizovanie podujatí – Peter Forsberg, Jan Černý i Jelena Abubakirová a zástupkyňa spoločnosti Infront Luciana Krameri podrobne mapovali podmienky v arénach, ale aj hoteloch. „Boli to náročné dva dni, ale prebehli veľmi rýchlo. Videli sme Steel arénu i košické hotely a to isté aj v Bratislave. Kontrolná komisia mala niekoľko pripomienok k maličkostiam, ktoré pretrvali z roku 2011, ale dá sa povedať, že nemali žiadne veľké námietky,“ povedal projektový manažér MS 2019 Miroslav Valíček. 

Zástupcovia IIHF a Infrontu počas kontrloného dňa MS 2019 v Bratislave. Foto mvNiektoré tímy budú mať v bratislavskom hoteli Lindner počas stravovania takýto výhľad.

Od utorka zase čaká na Organizačný výbor MS 2019 stretnutie s predstaviteľmi IIHF v Zürichu. Na ňom budú obhajovať slovenský projekt. „Síce nie je stopercentne isté, že MS 2019 budeme hostiť, lebo k tomu treba ešte zvolenie kongresom v máji, ale pred IIHF budeme prezentovať podrobný program majstrovstiev od prvého do posledného dňa do hĺbky všetkých detailov,“ pridal Valíček.

Košice aj Bratislava majú veľké plus v tom, že obe haly majú tréningové arény v blízkosti šatní.