Pozvánka na konferenciu: Športový tréning mládeže dnes

Národné športové centrum (NŠC) - horizontálne

Vážení tréneri mládeže,

v zmysle vládou schválenej novej koncepcie Slovenský šport 2020 sú strategické úlohy Národného športového centra (NŠC) definované predovšetkým v oblasti starostlivosti o talentovanú mládež. Do portfólia úloh NŠC patrí aj vzdelávanie trénerov mládeže. V prílohe Vám posielam organizačný návrh na konferenciu NŠC v spolupráci s FTVŠ. Cieľovou skupinou sú tréneri mládeže a názov je Športový tréning mládeže dnes.

Témy konferencie sú rozpracované v dvoch častiach. V októbri sú pripravené tak, ako ich nájdete v prílohe.

Zámerom je predstaviť najnovšie trendy pri tréningu mládeže zo všetkých uhlov pohľadu, preto na októbrovú konferenciu nadviaže jej druhá časť na jar 2016, kde pripravíme okruh tém z podporných oblastí výživy, diagnostiky, či psychológie.

Po ukončení jarnej časti dostanete komplexný prehľad o súčasných trendoch komplexnej športovej prípravy mládežníckych športovcov. Každá prednáška má priestor aj na odbornú diskusiu. Vyzývame Vás k aktívnej účasti vo forme diskusného príspevku, ak k danej téme máte zaujímavú skúsenosť, ktorá by bola užitočná pre Vašich kolegov a zjednodušila by mu prácu so zverencami, prípadne otázky, ktoré by ste potrebovali vyriešiť.

Verím, že aktívnych príspevkov bude čo najviac, aby si tréneri - kolegovia  vymenili skúsenosti. Sme na jednej lodi a v súčasnej situácii v športe je potrebné viac ako v minulosti ťahať za jeden povraz. Iba zvýšením konkurencie v slovenskom prostredí vieme konkurovať vo svete. V prípade, že sa rozhodnete spracovať diskusný príspevok alebo formulovať konkrétne otázky, prosím, pošlite ich na mail: lopata@sportcenter.sk. Mgr. Peter Lopata, PhD. je športový analytik NŠC a je zodpovedný za obsahovú časť konferencie. V prípade otázok na organizačné záležitosti, prosím, kontaktujte PhDr. Ľubicu Nemečkovú, nemeckova@sportcenter.sk

Registrovaní účastníci dostanú pred dátumom konania detailné a presné informácie. 

Tu si môžete stiahnuť prihlášku na seminár pre trénerov mládeže