Poznáme konečné poradie Tipsport ligy od 3. miesta. Žilina je bronzová

BRATISLAVA - Práve skončené semifinálové série play-off Tipsport ligy rozhodli aj o konečnom poradí jednotlivých tímov od 3. miesta. Bronzové medaily získali hokejisti Žiliny, ktorí po základnej časti skončili na štvrtej priečke. Prekvapujúce vypadnutie Košíc už vo štvrťfinále im však zabezpečilo istotu bronzového stupienku po semifinálovej fáze.


Súboj Žiliny s Košicami, ilustračné foto SITA

V konečnom poradí sú za Žilinčanmi hokejisti Martina, ktorým pomohol prienik medzi najlepšiu štvoricu. Keďže však v semifinále nestačili na Banskú Bystricu, v konečnej tabuľke im patrí práve 4. miesto. Po základnej časti boli na šiestom mieste. Košice skončili v základnej časti na tretej priečke. Zostali však pred bránami semifinále,a  preto im patrí konečné 5. miesto. Zvolen a Poprad si oproti základnej časti o jednu priečku pohoršili. Nové Zámky zostávajú v konečnej tabuľke ôsme.

O prvej a druhej priečke rozhodne finálová séria medzi Banskou Bystricou a Nitrou. Banskobystričania majú ako víťaz základnej časti právo domáceho prostredia v prvých dvoch zápasoch, ako aj v prípadnom rozhodujúcom siedmom zápase.

Konečné poradie od 3. miesta najvyššej slovenskej hokejovej súťaže:
3. Žilina
4. Martin
5. Košice
6. Zvolen
7. Poprad
8. Nové Zámky
9. Trenčín
10. Liptovský Mikuláš