Posledným finalistom projektu Korčuľuje celé Slovensko Michalovce

Korčuľuje celé Slovensko. Krajské kolo Košice - 12.3.2014 Foto Ján Urban

BRATISLAVA (SZĽH, štu) – V stredu 12. marca sa v košickej Crow aréne uskutočnilo posledné krajské kolo školského projektu Korčuľuje celé Slovensko. Záverečné kolo súťaže vyhrali žiaci zo ZŠ Pavla Horova z Michaloviec a stali sa posledným finalistom. Finále sa uskutoční 27. marca rovnako v košickej Crow aréne a ZŠ Považská z Košíc má ako organizátor zabezpečenú účasť na finálovom podujatí.

Posledné krajské kolo vyhrali žiaci z Michaloviec pred Spišskou Novou Vsou, Trebišovom a Košicami. „Po prvý raz sme mali deti oblečené do farebne odlíšených dresov, ktoré poslúžia aj na finálové kolo a rovnako sme zabezpečili aj ochranné prilby. Veľkú vďaku musím preukázať riaditeľovi základnej školy na Považskej ulici v Košiciach Ľubošovi Hvozdovičovi, ktorý zabezpečil výborné priestory. Tešíme sa už na finále podujatia,“ povedal šéf projektu Korčuľuje celé Slovensko Ján Urban.

Korčuľuje celé Slovensko. Krajské kolo Košice - 12.3.2014 Foto Ján Urban

Základným cieľom projektu Korčuľuje celé Slovensko, ktorý pripravil Slovenský zväz ľadového hokeja s podporou Vlády SR, Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Transpetrolu a.s.,  je oživenie záujmu o korčuľovanie na základných školách, zvýšenie všeobecnej pohybovej znalosti  a zlepšenie športovej úrovni detí.

 

Finalisti celoslovenského kola projektu Korčuľuje celé Slovensko

Košice – ZŠ Považská (organizátor)

Michalovce – ZŠ P. Horova

Žilina – ZŠ V. Javorku

Zvolen – ZŠ Námestie mládeže

Nitra – ZŠ Nábrežie mládeže

Trenčín – ZŠ Hodžova

Skalica – ZŠ Vajanského