Posilnené družstvo SR 16 na turnaj do Bieloruska

Obrana SR 16 v plnej permanencii v zápase s Ruskom na ľade v Minsku, foto hockey.byObrana SR 16 v plnej permanencii v zápase s Ruskom na ľade v Minsku, foto hockey.by

BRATISLAVA (SZĽH) - Štart hokejovej reprezentácie Slovenska hráčov do 16 rokov na turnaji v bieloruskom Minsku O pohár  prezidentského športového klubu je už  pravidelnou súčasťou medzinárodného kalendára tejto vekovej kategórie. Nebudú chýbať ani na jeho 10. ročníku od štvrtka do sobotu (3. - 5. novembra 2016). V malej aréne známej Čížovky arény ju čakajú tradiční súperi  - družstvo Rusko 16 a o rok starší rovesníci - domáceho Bieloruska s obhajcami prvenstva Lotyšmi. Tentoraz sa však  slovenská reprezentácia predstaví v kombinácii aj so 17-ročnými hráčmi.
 Naši nominovaní hráči sa stretnú dnes (v nedeľu 30. 10.) na Orave, v hoteli Altis v Námestove. "Posunuli sme sme príchod až na 19. hodinu, pretože v nedeľu sa ešte hrajú stretnutia ligy kadetov.  Do odchodu - v utorok popoludní autobusom - stihneme absolvovať tri tréningové jednotku, ďalšiu už v stredu večer už na ľade v Minsku vo štvrtok už odohráme prvý duel," vysvetľuje tréner SR 16 Tomáš Pšenka a pridáva ďalšie infomácie. "Pre ochorenie nám  vypadol Juraj Rudy, hráč Pardubíc a namiesto neho sme povolali ďalšieho obrancu Dávida Mudráka z HKM Zvolen-mládež. Pôvodne mali byť starší hráči piati, ale budú napokon štyria - Pjaták, Minko, Šalka a Čederle. Na vysvetlenie kombinácie so staršími hráčmi treba povedať: herne sme v minulých rokoch stíhali, ale výraznejší bol náš handicap vo fyzických dispozíciach. Nominovali sme starších chlapcov, ktorí by mali byť prínosom pre tím. Nielen po hernej, ale aj výsledkovej stránke! Čo sa výsledkov týka, je jasné, že každý chce vyhrávať. My budeme spokojní, keď naši chlapci zlepšia herný prejav v porovnaní s turnajom v Salzburgu. Chceme, aby naši zverenci bojovali o slovenský dres so srdcom a hlavne aby nám v dobrom slova zmysle zamotali hlavu pred decembrovou akciou tak, aby sme si mohli vybrať z čo najviac hráčov" Nie náhodou tréner Pšenka zdôrazňuje tento moment, vlani totiž náš výber skončil štvrtý - posledný. Víťazom boli Lotyši, päť prvenstiev majú na konte mladí Rusi a tri domáci Bielorusi.
 
Program SR 16 na turnaji
 
Štvrtok 3. novembra (14.15): Slovensko 16 – Bielorusko 17 
Piatok 4. novembra ( 11.00): Slovensko 16 – Rusko 16

Sobota 5. novembra ( 11.00): Slovensko 16 – Lotyšsko 17

Nominácia reprezentačného družstva SR 16/17 na výcvikový tábor v Námestove a turnaj v Bielorusku (Minsk) O pohár prezidentského športového klubu (30.10. – 06.11. 2016):  
 
Hráči: Samuel Hlavaj, Matúš Lukáš Lavička, Peter  Melcher, Martin Volko (MHA Martin), Michal Beňo, Viktor Hatina, Alex František Kupka, Matej Šalka (HC Slovan Bratislava-mládež), Jozef Haščák, Samuel Kňažko (HK Dukla Trenčín), Michal Ganz (HC ´05 Banská Bystrica), Ondrej Lukáčik (HC Košice), Michal Mrázik  (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Oliver Minko (MHC Martin), Matej Farkaš (HK Mládež Michalovce), Štefan Valluš (HK ŠKP Poprad), Marek Putala (MŠK Púchov), Sebastián Čederle (MHKM Skalica), Dalibor Ďuriš, Dávid Mudrák (HKM Zvolen – mládež), Simeon Pjaták (MsHKM Žilina), Juraj Rudy (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, ČR), Tobiáš Marguš (HC Oceláři Třinec, ČR)
 
Náhradníci (na telefonické zavolanie): Dominik Antala (HC Slovan –mládež), Patrik Kozel (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Martin Hercog, Branislav Kotvan (MMHK  Nitra), Adrián Valigura (HK ŠKP Poprad), Jakub Slivka  (HK Spišská Nová VES), Ondrej Vereš (HK Dukla Trenčín), - Ján Petriska (HK Trnava), Andrej Golian (HKM Zvolen-mládež),  Petr Kráľ (MsHKM Žilina)
 
Realizačný tím: manažér Martin Groma, tréner Tomáš Pšenka, asistent trénera Rastislav Paľov, tréner brankárov Rastislav Staňa, lekár MUDr. Stanislav Beli, masér Michal Hrtús