Pohár RT Torax: gólový uragán SR 20 proti Porube, Klenko má hetrik

OSTRAVA (SZĽH) - Hokejový tím SR 20 vyhral aj vo svojom druhom súboji na medzinárodnom turnaji RT Torax v Ostrave, keď zdolali domáci tím RT Torax Poruba 2011 celkovo 8:4. Naši hráči v celom zápase herne dominovali, jedinou výnimkou bol záver prvej tretiny, v ktorom domáci hokejisti dosiahli v krátkom slede až tri góly.

Ilustračné foto

RT Torax Poruba - SR "20" 4:8

V druhom zápase na turnaji štyroch tímov v ostravskej Porube sa v slovenskom tíme strelecky blysol Jozef Klemko, ktorý dosiahol hetrik. Ďalšie góly pridali Halama, Surový, Kuzmin a Sukel. Tretí a posledný zápas odohrajú zverenci Ernesta Bokroša v piatok proti poľským rovesníkom v súboji dvoch reprezentačných výberov do 20 rokov.

Ernest Bokroš, tréner SR 20: "Mali sme dobrý začiatok, po prvých desiatich minútach sme viedli 1:0, potom prišlo u chlapcov určité uspokojenie a súper v závere tretiny otočil na 3:1. Po dohovore v kabíne sme sa vrátili do zápasu a pokračovali sme v dobrom výkone. Darilo sa nám kombinačne a vyslali sme naozaj veľa striel na súpera. Za túto aktivitu boli chlapci zaslúžene odmenení aj gólmi. Nečakali sme, že môžeme dnes streliť až osem gólov, ale hetrikom sa zaskvel Klenko a strelecky vynikli aj ďalší hráči."

Turnaj o pohár RT Torax, Ostrava:
HC RT Torax Poruba 2011 – SR „20“ 4:8 (3:1, 0:3, 1:4)
Góly SR:
4. Klenko (Kuzmin), 24. Halama (Klenko), 27. Surový (Briestenský), 29. Tužimský (Jendrol), 44. Klenko (Kuzmin), 44. Kuzmin (Halama), 50. Klenko, 53. Sukel (Koch)

Zostava SR 20: Škorvánek (Hrenák) – Koch, Sloboda, Moravčík, Melisko, Ivanič, Kosecký, Jendrol, Kuzmin – Hrušík, Holešinský, Galis, Klenko, Michalčin, Surový, Sukel, Šiška, Tužimský, Briestenský, Milý, Tatar, Halama, Sadecký

Ďalší program SR "20" na turnaji v Ostrave:
piatok 14. augusta - 16:00h: Poľsko "20" - SR "20"


Fotogaléria