Štajnoch zo Slovana do Pardubíc, odchádza aj Ölvecký

Martin Štajnoch, foto hcslovan

PARDUBICE/BRATISLAVA - Slovenský obranca Martin Štajnoch po siedmich rokoch opúšťa Slovan Bratislava. Dvadsaťštyriročný bojnický rodák sa dohodol na spolupráci s českým extraligovým tímom Dynamo Pardubice. Referuje o tom oficiálny web klubu z mesta perníkov.

Martin Štajnoch dlhodobo patril medzi defenzívne opory bratislavského klubu. "Chcel som zmenu. Neberiem svoj príchod do českej extraligy ako krok späť. Dynamo môže mať super sezónu a mne pomôže pôsobenie v Pardubiciach posunúť sa ďalej. Veľmi ma potešil záujem trénera Miloša Říhu," povedal Martin Štajnoch. Zaujímavosťou je, že ak by zostal v Slovane, viedol by ho otec súčasného kouča Pardubíc, tiež Miloš Říha.

V uplynulej sezóne odohral Štajnoch v KHL 49 duelov s bilanciou 1 gól a 4 asistencie. "Martin je kvalitný obranca v strednom veku, ceníme si u neho držanie hokejky na pravej strane. Získali sme o ňom dobré informácie. Veríme, že nám pomôže vystužiť defenzívu a ukáže svoje kvality," povedal na Štajnochovu adresu športový manažér Dynama Dušan Salfický.

Peter Ölvecký, foto SITA

Po troch sezónach končí pôsobenie v Slovane Bratislava hokejový útočník Peter Ölvecký. Podľa oficiálneho webu "belasých" k zrušeniu zmluvy prišlo na základe vzájomnej dohody. Dvadsaťdeväťročný hokejista prišiel do Slovana v lete 2012. Predtým hral vo švédskom Växjö, popradskom HC Lev, fínskej KalPe Kuopio, Dukle Trenčín či Piešťanoch, počas piatich sezón v zámorí sa prebojoval aj do NHL a za Minnesotu a Nashville odohral v profilige 32 duelov s bilanciou 2 góly a 5 asistencií. V KHL za Slovan absolvoval Ölvecký 129 zápasov základnej časti s bilanciou 11 gólov a 18 asistencií, v play-off pridal 4 zápasy bez bodového zápisu.
"Petrovi Ölveckému v mene všetkých priaznivcov Slovana ďakujeme za jeho služby, ktoré odviedol počas trojročnej spolupráce pre náš klub. Do ďalšej kariéry mu želáme veľa úspechov a najmä, aby sa mu vyhýbali zranenia," uvádza sa na webe Slovana.