Play-off BUDIŠ 1. Hokejovej ligy: Skalica zdolala Topoľčany v predĺžení a je v semifinále

BUDIŠ 1. Hokejová liga - logoBUDIŠ 1. Hokejová liga

SKALICA (SZĽH) - Hoci Skaličania viedli po dvoch zápasoch štvrťfinále BUDIŠ 1. Hokejovej ligy 2:0 v sérii, napokon o svoje vedenie prišli po dvoch súbojoch v Topoľčanoch. O všetkom musel rozhodnúť záverečný piaty zápas série v Skalici, ktorý však bol dramatický až do úplného konca. Postup si napokon Skaličania zabezpečili až v predĺžení, v ktorom strelil postupový gól Ľubomír Vaškovič už po necelej minúte. Topoľčany sa lúčia so sezónou so vztýčenou hlavou.

Súboj pritom začali lepšie práve hosťujúci hokejisti, keď už v 8. minúte prvej tretiny otvoril skóre Filip Nemček. Skaličania odpovedali ešte v 15. minúte vyrovnávajúcim gólom z hokejky Alexandra Kotzmana. V ďalších dvoch tretinách hrali oba tímy „šachovú partiu“, keď ani jedno družstvo nechcelo urobiť chybu. Predsa len však bolo na oboch stranách niekoľko vylúčených, a práve to rozhodlo zápas, hoci až v predĺžení. V poslednej minúte tretej tretiny totiž išiel na trestnú lavicu hosťujúci Michal Kluka za seknutie. Domáci hrali 50 sekúnd presilovú hru v závere tretiny a ešte vyše minútu si preniesli do predĺženia. A práve v prvej minúte predĺženia, presne 11 sekúnd pred koncom presilovky skóroval Ľubomír Vaškovič, ktorý posunul domácich do semifinále.

Okrem Skalice sa v semifinále play-off BUDIŠ 1. Hokejovej ligy predstavia aj hráči Prešova, Detvy a Michaloviec. Semifinále v piatok 24. februára. Finalisti vyraďovacej časti budú od 17. marca do 11. apríla bojovať v play-out Tipsport ligy o postup do najvyššej súťaže.

BUDIŠ 1. Hokejová liga - štvrťfinále play-off - rozhodujúci 5. zápas:

HK Skalica - HC Topoľčany 2:1 po predĺžení (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0) - konečný výsledok série 3:2, Skalica postúpila do semifinále
Góly:
15. Kotzman, 61. Vaškovič - 8. F. Nemček, 2150 divákov