Peter "Pigi" Hegyi odišiel do neba

Na ľade sa už nezídu (zľava) - Peter Hegyi s Karolom Rusznyákom a Ivanom Matulíkom, fb IMNa ľade sa už nezídu (zľava) - Peter Hegyi s Karolom Rusznyákom a Ivanom Matulíkom, fb IM

BRATISLAVA (SZĽH) - Pred päťdesiatkou sa ešte neobzeráme späť, je ešte veľa toho, čo človek chce stihnúť,  pozrieť sa do sveta,  užiť si vnúčence. Je vždy smutné, keď život dostane stopku pred touto pomyseľnou hranicou, bolestivé, keď prikvačí športovca, ktorý by sa chcel kochať umením svojich nástupcov. V nedeľu 24. januára 2016 zosmutnila belasú hokejovú rodinu správa, že vo veku 49 rokov zomrel v Bratislave Peter Hegyi. "Spolu s Karolom Rusznyákom a Ivanom Matulíkom tvoril Pigi, ako sme Petra prezývali, super útok. V  doraste Slovana vedenom Vladom Dzurillom mali veľký podiel na rekorde, keď v 44-kolovej súťaži neprehrali jediný zápas," zaspomínal bývalý slovanista Roman Kubík na kamaráta z Ostredkov, s ktorým vyrastal od rannej mladosti. "Kto by si nepamätal tohto  šikovného praváčika, tvorivého hokejistu s veľkým prehľadom v hre, pohodového chalana,  ktorý sa v juniorskom družstve Slovana pod taktovkou trénerov Jaroslava Waltera a Rudolfa Tománka tešil z titulu federálneho majstra," povedal Roman Ulehla, roky manažér reprezentácie SR 20, ktorý bol svedkom tohto triumfu pod Zoborom. V kariére pokračoval v Dukle  Trenčín a po nej roky v Holandsku, odkiaľ sa lúčil s dvoma titulmi majstra krajiny.
Na poslednej ceste odprevadia Petra Hegyiho najbližší, spoluhráči, priatelia v piatok 29. januára 2016 o 9.30 v krematóriu v Bratislave.