Peniaze určené na slávnosť Hokejista roka rozdelí zväz hokejovým klubom

Minulý rok si prebral cenu pre Hokejistu roka na slávnostnom galavečere útočník Marián Gáborík. Foto Ján Súkup

BRATISLAVA (SZĽH)Slávnostný večer Hokejista roka, ktorý tradične prenáša aj RTVS, tento rok nebude. Rozhodol o tom Výkonný výbor SZĽH na základe zistenia, že viacerí laureáti ocenení neplánujú na galavečer prísť. Výkonný výbor zároveň rozhodol, že suma, ktorá by bola vynaložená na výrobu slávnostného podujatia, sa rozdelí na mládež medzi slovenské hokejové kluby.

„Toto rozhodovanie nebolo ľahké, ale rozhodli sme sa, že chceme hokej spájať a nie deliť. Pokiaľ niektorí hráči verejne deklarujú, že na slávnosť neprídu, rešpektujeme to, je to ich rozhodnutie. Ľúto nám je predovšetkým fanúšikov, pre ktorých mal byť tento galavečer uskutočnený. Rozhodli sme sa financie rozdeliť mládežníckym klubom. Ocenenia samozrejme víťazom doručíme,“ povedal generálny sekretár zväzu Róbert Pukalovič a dodal, že rozhodnutie výboru bolo jednomyseľné.

Výkonný výbor SZĽH zároveň vyslovil presvedčenie, že niektorí hokejisti, ktorí vyjadrujú nevôľu nad tým, že posledný kongres SZĽH potvrdil vo funkcii prezidenta Igora Nemečka a nezvolil Richarda Lintnera pochopia, že zväz je tu pre hokej a hokejistov a nie proti nim.

„Robím v hokeji a pre hokej už 16 rokov a každému – vrátane všetkých hokejových reprezentantov sa môžem pokojne pozrieť do očí. Mrzí ma to, čo sa teraz deje, nerozumiem tomu, ale verím, že tieto emócie, ktoré naozaj nikomu a v ničom nepomáhajú, skončia,“ povedal prezident SZĽH Igor Nemeček a dodal, že denne cíti podporu väčšiny slovenskej hokejovej verejnosti a medzinárodných kolegov.