Pánik na MS nepríde, Jurčo s otáznikom

Richard Pánik (vpravo) oslavuje svoj prvý gól v drese Chicaga, foto SITA


BRATISLAVA (SZĽH) - Chicago Blackhawks túto sezónu neprešlo cez prvé kolo play off zámorskej NHL. Aj preto sa realizačný tím seniorskej hokejovej prerezentácie na čele s trénerom Zdenom Cígerom zaujímal o útočníkov Richarda Pánika s Tomášom Jurčom a o ich služby na blížiacich sa Majstrovstvách sveta v Kolíne a v Paríži. 

Marián Hossa už skôr oznámil, že vzhľadom na jeho vek a celosezónnu vyťaženosť neposilní slovenský tím. Dnes sa generálny manažér našej reprezentácie Róbert Švehla telefonicky spojil aj so zvyšnými dvoma útočníkmi jastrabov. “Žiaľ, Richard Pánik nám oznámil, že ani on neposilní reprezentáciu. Nemá totiž istotu zmluvy na budúcu sezónu, a preto nechce riskovať prípadné zranenie. Tomáš Jurčo má naplánované stretnutie s vedením klubu, a potom aj výstupné testy. V pondelok si zatelefonujeme opäť a uvidíme čo povie,” oznámil Róbert Švehla.

Jasná je už aj situácia v prípade Mareka Hrivíka. Útočník NY Rangers tiež neposilní výber trénera Zdena Cígera na blížiacich sa majstrovstvách sveta. Hrivíka totiž klub povolal z farmy do prvého tímu. Navyše má problémy s lakťom a mal by pauzovať aspoň mesiac.