Pánik by chcel získať naspäť priazeň fanúšikov

BRATISLAVA (SZĽH, štu) – V piatok predpoludním privítal tréner Vladimír Vůjtek predposlednú zámorskú posilu Richarda Pánika. Útočník Tampy Bay Lightning si v piatok naobed zatrénoval  so slovenským tímom a je odhodlaný nastúpiť na sobotňajší zápas proti Nórsku. „Bol som ešte unavený, keďže som do Európy doletel len vo štvrtok poobede. Dobre sa však vyspím a v sobotu budem pripravený nastúpiť,“ povedal Richard po piatkovom tréningu.

V 50 zápasoch základnej časti NHL nazbieral 23-ročný 13 bodov za 3 góly a 10 asistencií. Trinásť zápasov „stihol“ odohrať aj na farme v Syrakúzach. „Nebudem to zakrývať. Sezóna nebola z mojej strany veľmi dobrá a rovnako sme nie najlepšie obstáli aj na olympiáde v Soči. Chceme si získať priazeň fanúšikov naspäť a aj napriek tomu, že máme mladý tím, máme super chlapcov,“ povedal na margo svojej sezóny a skladby reprezentačného tímu Richard.

Po skončení ročníka vyprší Richardovi s Tampou Bay Lightning zmluva a zatiaľ martinský rodák netuší, akú ponuku dostane. Tým, že by bol bez zmluvy, musel SZĽH vybaviť pre Pánika poistku. „Zväz mi vybavil poistku, takže nič nestálo v ceste tomu, aby som medzi chlapcov prišiel. Čo sa mojej novej zmluvy týka, neviem ako to bude vyzerať ďalej. Predpokladám ale, že hráčsky trh sa aj tak rozbehne po drafte,“ dodal Pánik, ktorý doteraz odohral v slovenskom drese 20 zápasov a strelil 2 góly.