Festival hokejových nádejí v nedeľu od rána v Bratislave

Radosť mladíkov HOBY Bratislava po finále Orange Minihokej Tour 2013, foto pf

BRATISLAVA (SZĽH) –  Šiesty ročník podujatia Orange Minihokej Tour, najväčšej prehliadky a hokejových talentov  na Slovensku, vyvrcholí v nedeľu 13. apríla  2014  od skorého rána na ľade Slovnaft arény Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Prvé buly celoslovenského fínále padne už o 7.30 h medzi hokejky malých centrov HKm Zvolen a Slovana Bratislava, hneď po nich (zápasy sa hrajú 2 x 15 minút čistého času) nastúpia obhajcovia z vlaňajška talenty klubu HOBA Bratislava na duel s rovesníkmi MHA Martin. Na celkove šesť zápasov v dvoch skupinách nadviažu od 12.45 h stretnutia o konečné umiestnenie s finálovým duelom od 14.30. A to všetko na ľade hlavného štadióna, ktoré podvečer bude dejiskom veľkých vzorov hokejových benjamínkov reprezentantov Slovenska a Ruska v ich druhom vzájomnom  dueli tohtosezónnej Euro Hockey Challenge! 

"Pre malých hokejstov bude určite veľkou motiváciou aj fakt, že trojicu najúspešnejších družstiev čaká medailová dekorácia  pred plným hľadiskom počas veľkého seniorského zápasu," pripomína Karol Belko, sekretár mládežníckych súťaží SZĽH a riaditeľ celoslovenského finále.  A k tomu ešte veľká čerešnička na torte: hlavný patrón podujatia a generálny partner SZĽH – spoločnosť Orange – pripravil pre víťazný kolektív mimoriadne lákavú odmenu: týždenný pobyt v Letnej škole Mariána Gáboríka!

„Deti majú mať a majú svoje vzory a ani v hokeji to nie je výnimka. Preto sme sa opäť dohodli s Mariánom Gáboríkom a verím, že aj tento rok bude hokejová škola sláviť u mladých hokejistov taký úspech ako v predchádzajúcom ročníku. Chceme aj takto prispieť k ich ďalšiemu hokejovému rozvoju. Tešíme sa, že opäť budeme môcť vidieť výkony našich hokejových nádeji, ich chuť súťažiť a zdieľať s nimi radosť po každom vyhratom zápase,“ približuje generálny riaditeľ Orangeu Pavol Lančarič.

 

Orange minihokej tour

Druhý februárový víkend určil poltucet finalistov, víťazov šiestich regionálnych kôl Bratislave,  Trenčíne, Dubnici, Martine,  Spišskej Novej Vsi a Michalovciach Tradičné podujatie zamerané na podchytenie a rozvoj hokejových talentov sústredilo na štartovej čiare až 36 hokejových prípraviek  - chlapcov a dievčat -  z takmer všetkých slovenských hokejových klubov, čo predstavuje vyše 700  hokejových talentov vo veku do 10 rokov !   Do celoslovenského finálového turnaja v Bratislave postúpili: z Michaloviec HC Košice, zo Spišskej Novej Vsi HK ŠKP Poprad, z Martina domáci MHA Martin, z Dubníce HKm Zvolen, z ružinovského ľadu Zimného štadióna Vlada Dzurillu HC Slovan a z Trenčína talenty z klubu minuloročného víťaza HOBA Bratislava (vlani po finále 5. ročníka pred plnými tribúnami Slovnaft arény počas zápasu Slovensko - Nórsko zdolali rovesníkov z Prešova 5:3, bronz putoval do Trenčína). Pripomeňme si, že v 6. ročníku   Orange Minihokej Tour 2014, celoslovenskom turnaji hokejových prípraviek  štartujú hráči a hráčky  4. ročníkov základných škôl  (nar. p po 31. 8. 2003 do 1. 9. 2004).

"Diváci, ktorí zavítajú v nedeľu na finálový turnaj,  sa môžu tešiť na neopakovateľnú atmosféru  vyvrcholenia tohto podujatia, plnú nefalšovanej detskej radosti, túžby po víťazstve a úsilia vydať zo seba to najlepšie. Orange Minihokej Tour je už synonymom kvalitnej  celoslovenskej športovej konfrontácie nádejí budúcnosti nášho hokeja, ktorá dáva aj príležitosť klubom, aby mohli prezentovať svoju prácu s hokejovým poterom," hovorí Ľubomír Líška.  hlavný tréner  hokejových žiakov klubu HOBA Bratislava a dodáva. "Na finále sa určite tešia všetci finalisti a s nimi aj ich rodičia, známi. Len z nášho klubu rátame na tribúnach s dvoma stovkami.  Aj keď cítime šancu vo finále v nijakom prípade netlačíme na deti kvôli výsledku. Ten nie je najdôležitejší, najpodstatnejšie je, aby mali radosť z hry, boli šťastné a spokojné, že mohli ukázať čo natrénovali - pred rodičmi, kamarátmi, známymi i ďalšími fanúšikmi. Aby sme malých aktérov nestresovali, oznámili sme nomináciu na nedeľu len v stredu. Verte, nebolo ľahké..."

Rozdelenie finalistov 6. ročníka Orange Minihokej Tour do skupín:

Skupina A: HK ŠKP Poprad,  HKm Zvolen, HC Slovan Bratislava

Skupina B: HC Košice, MHA Martin, HOBA Bratislava

Program finálového turnaja 6. ročníka Orange Minihokej Tour v Bratislave v nedeľu 13. apríla 2014: ň

Stretnutia v skupinách: 

7.30 Slovan Bratislava - Zvolen, 8.15 HOBA Bratislava - Martin, 9.15 Zvolen - Poprad, 10.00 Martin - Košice, 11.00 Slovan - Poprad, 11.45 HOBA - Košice

Zápasy o umiestnenie:

12.45  o 5. miesto

13.30 o 3. miesto

14.30 finále