Olympijský výber Slovenska sa stretol pred turnajom v Innsbrucku Bratislave

Žigmund Pálffy. Foto Ján SúkupŽigmund Pálffy. Foto Ján Súkup

BRATISLAVA - Hlavný tréner hokejového olympijského výberu SR Peter Oremus musel pred pondelkovým zrazom mužstva v Bratislave urobiť ešte dve zmeny v nominácii, keď Oldricha Kotvana a Christiána Jaroša nahradili v obrane Denis Rehák a Martin Štajnoch. Káder olympijského výberu tvoria prevažne hráči z domácej Extraligy SR, v zahraničí pôsobí iba pätica korčuliarov.
Slováci sa v závere aktuálneho týždňa predstavia na turnaji v rakúskom Innsbrucku, ich súpermi budú od štvrtka do soboty postupne Francúzsko, domáce Rakúsko a Slovinsko. Kouč Oremus má k dispozícii dvoch brankárov, osem obrancov a dvanásť útočníkov. "Táto akcia je ideálna príležitosť pre hráčov, aby ukázali svoje kvality a prednosti. Chlapci sa môžu ukázať na medzinárodnej scéne a verím, že výsledok, ktorý dosiahneme v Innsbrucku, bude čo najlepší,“ povedal generálny manažér výberu Žigmund Pálffy, ktorý sa s väčšinou kádra stretol už na minulotýždňovom jednodňovom kempe v Martine. O tom, kto bude kapitánom, a o menách jeho asistentov realizačný tím reprezentácie rozhodne pred stredajším odchodom do Rakúska.

Káder slovenského mužského olympijského výberu na turnaj do rakúskeho Innsbrucku:
Brankári:
Patrik Rybár (ŠHK 37 Piešťany), Samuel Baroš (HKM Zvolen)
Obrancovia: Mislav Rosandič (HC ’05 iClinic Banská Bystrica/HC Slovan Bratislava), Radek Deyl (HC Košice), Matúš Holenda, Andrej Hatala (obaja HK Dukla Trenčín), Lukáš Kozák (Kometa Brno/ČR), Branislav Kubka (HC Škoda Plzeň/ČR), Denis Rehák (HK Dukla Trenčín), Martin Štajnoch (HC Dynamo Pardubice/ČR)
Útočníci: Tomáš Zigo, Juraj Majdan (všetci HC ’05 iClinic Banská Bystrica), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR), Peter Galamboš (MHC Martin), Radoslav Macík (HK Nitra), Jozef Tibenský (ŠHK 37 Piešťany), Lukáš Paukovček, Richard Rapáč (obaja HK Poprad), Jakub Gašparovič (HK Dukla Trenčín), Radovan Puliš (HKM Zvolen/HC Slovan Bratislava), Branislav Rapáč (HC Dynamo Pardubice/ČR), Václav Stupka (MsHK Žilina)
Realizačný tím: Žigmund Pálffy (generálny manažér), Peter Oremus (tréner), Ján Kobezda a Pavol Paukovček (asistenti trénera), Milan Petro (lekár), Rastislav Ladecký a Ľuboš Ondrejka (maséri), Tomáš Štulajter (médiá)

Program Slovákov na turnaji Euro Ice Hockey Challenge v Innsbrucku:
štvrtok 11. februára:
Slovensko - Francúzsko (16.30)
piatok 12. februára: Slovensko - Rakúsko (20.20)
sobota 13. februára: Slovensko - Slovinsko (12.30)