Nominácia SR 18 na Turnaj Vlada Dzurillu 2017 v Piešťanoch

Z hokejového Turnaja Vlada Dzurillu v Piešťanoch, foto Laco ĎuračkaZ hokejového Turnaja Vlada Dzurillu v Piešťanoch, foto Laco Ďuračka

BRATISLAVA  - Piešťanska Easton Aréna bude  bude od štvrtka do soboty 9. - 11. februára 2017 dejiskom 16. ročníka Turnaja Vlada Dzurilla. Každoročná prestížna prehliadka hokejistov do 18 rokov je zasvätená najlepšiemu hokejistovi Slovenska 20. storočia a legendárnemu brankárovi, bude o to významnejšia, že je prakticky poslednou reprezentačnou skúškou troch účastníkov aprílových majstrovstiev sveta v na Slovensku. "Už to samo o sebe hovorí o kvalite, ktorú nám turnaj poskytule. Bielorusi nastúpia v Spišskej Novej Vsi v B skupine MS a Švajčiari budú naším posledným súperom v A skupine 18. apríla v Poprade. S Nemcami sme sa stretli nedávno v Bielorusku a s Bielorusmi sme v Gomeli prehrali, síce nie po zlom výkone,  no určite sa budeme im to v Piešťanoch vrátiť," nastavil kvalitatívny  rámec podujatia hlavný tréner reprezentačnej "osemnástky" Norbert Javorčík, ktorý víta túto previerku:

 

Norbert Javorčík trénerskú pozíciu na lavičke SR 18 dôverne pozná, foto Jakub HomolaNorbert Javorčík na lavičke SR 18 dôverne pozná, foto Jakub Homola

"Je výborné, že už môžeme rátať s hráčmi z nášho Projektu SR 18, ktorí pôsobili v tíme SR 20, dokoca majú za sebou už aj svetový šampionát tejto kategórie. Zloženie družstva bude mať teda určité obrysy, o akých uvažujeme na svetový šampionát. Súčasne si budeme môcť overiť súčinnosť hráčov ako aj fungovanie nášho herného systému.  Káder na vrchol formujeme po celú sezónu, kvality viacerých poznáme dostatočne, chceme si preveriť zopár ďalších adeptov, preto súčasná nominácia neznamená definitívu na apríl, má svoju výpovednú hodnotu, ale zostava  na majstrovstvá sveta je stále otvorená! Skutočnosť, že máme vo výbere tretinu hráčov s osemnástkovými skúsenosťami, dokonca aj zo šampionátu, je pre nás významnou pomocou v práci s celým družstvom," doplnil Norbert Javorčík.

Nominovaní hráči SR 18 majú zraz v utorok 7. februára do 10.30 na zimnom štadióne v Piešťanoch

Nominácia reprezentačného družstva SR 18 na výcvikový tábor a Turnaj Vlada Dzurillu v Piešťanoch v dňoch  7. - 11. februára 2017:

Hráči:  Daniel Demo, Adam Dúžek, Miloš Fafrák, Matúš Havrila, Richard  Jakubec, Martin Kupec, Adam Liška, Juraj Ovečka, Jakub Daniel Pavličko, Pavol Regenda, Adam Stacho, Jakub Urbánek (všetci Projekt SR 18), Michal Pupák, Adam Šimurda (MMHK Nitra), Jakub Kostelný (HK Dukla Trenčín), Michal Ivan (HKM Zvolen), Martin Pospíšil (EC Red Bull Salzburg, Rak.), Jakub Kövér (Piráti Chomutov, ČR), Patrik Hrehorčák, Miloš Roman (HC Oceláři Třinec, ČR), Jozef Baláž (HC Vítkovice Steel, ČR), Filip Krivošík,  (HPK Hämeenlinna, Fín.), Marek Korenčík (Lulea HF, Švéd.), Martin Fehérváry (Malmö Redhawks, Švéd)

Náhradníci (na telefonické zavolanie): Dávid Boldižár, Oliver Giertl,  Patrik Halama, Martin Majerík, Filip Jakab, Juraj Sklenár, Richad Szabo (všetci Projekt SR 18), Martin Vičan (HC Slovan Bratislava), Juraj Štefanka (MMHK  Nitra), Adrián Miškovec (HK ŠKP Poprad), Martin Turian (MsHKM Žilina),  Matej Tóth (BK Mladá Boleslav, ČR)

Realizačný tím: manažér Ľuboš Jakubec , tréner  Norbert Javorčík, asistent  trénera Vladimír Turan, tréner brankárov  František  Kučera, konzultant  Peter Mikula, kondičný tréner Milan Kabát, lekár MUDr. Jozef Budaj, mentálna trénerka Slavomíra Gazdíková, maséri  Jozef Guzlej, Peter Ondrejka

Program 16. ročníka Turnaja Vlada Dzurillu hokerjistov do 18 rokov v Piešťanoch:

Štvrtok 9. februára: 13.30  Nemecko - Švajčiarsko, 17.00 Slovensko - Bielorusko

Piatok 10. februára: 13.30  Bielorusko - Nemecko, 17.00 Slovensko - Švajčiarsko

Sobota11. februára: 10.30 Švajčiarsko - Bielorusko, 14.00 Slovensko - Nemecko