Na úvod šampionátu prehra Slovákov s Kanadou

TAMPERE/BRATISLAVA - Slovenskí reprezentanti v in-line hokeji začali neúspešne svoje účinkovanie na majstrovstvách sveta vo fínskom meste Tampere, keď v nedeľu večer podľahli úradujúcim vicemajstrom sveta Kanaďanom 2:5. Zverenci trénera Imricha Antala sa síce v 2. min ujali vedenia gólom J. Juríka, no severoamerický výber potom otočil na 5:1. V 46. min opäť J. Jurík už len zmiernil prehru Slovákov.

Slovenský tím, ktorý pred rokom skončil v elitnej divízii MS na 7. mieste, nastúpi v pondelok o 15.00 h SELČ proti výberu USA.
B-skupina:
Slovensko - Kanada 2:5 (1:0, 0:1, 0:2, 1:2)
Góly:
2. J. Jurík (Méry, Novajovský), 46. J. Jurík (Prokop, Preisinger) - 14. Hammond (Woods, Ross), 30. Bulmer (Ross, Baumgartner), 31. Hammond (Bulmer, Woods), 40. Isaacs (McKibbon, Luscombe), 41. Vanderhoek (Santiago, Baumgartner).
Vylúčení: 6:2 na 1,5 min, navyše: J. Ručkay (SR) 10 min za seknutie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Scott (Aus.) a Singer (Nem.)
Zostava SR: Neumann (Valúch) - Mrázik, J. Ručkay, Šiller, Šimúnek - Preisinger, Novajovský, Méry, J. Jurík - Ertel, T. Jaško, Prokop, Šimonič.

Imrich Antal (tréner Slovenska): „Nastúpili sme proti tímu, ktorý patrí spolu s USA a Fínskom medzi topfavoritov celého turnaja. Svojimi skvelými zákrokmi nás podržal brankár Neumann a až do polovice zápasu sme vyhrávali 1:0. Potom sme inkasovali gól na 1:1 a nešťastný gól na 1:2 nás trošku nalomil. Následne sme otvorili hru, pričom sme niekoľkokrát prepadli a z toho rezultoval priebežný stav 1:5. Výsledok sme ešte kozmeticky upravili na 2:5. Chlapcom nemôžem nič vyčítať, keďže na nás zajtra čaká ťažký súper z USA. Všetko budeme sústrediť na utorňajší duel o postup zo skupiny proti Nemecku, ktorý bude pre nás kľúčový.“