Na ľade v Almaty Slováci zdolali Švédov, v utorok o piatu priečku

Andrej Sucharda mal v pondelok v Halyk Arena dôvod na úsmev, foto digisport.skAndrej Sucharda mal v pondelok v Halyk Arena dôvod na úsmev, foto digisport.sk

ALMATY - Slovenskí hokejoví vysokoškolskí reprezentanti zvíťazili v pondelok na 28. svetovej zimnej univerziáde v kazašskom Almaty  v skupine o 5. - 8. miesto nad Švédmi 4:2 a otvorili si tak cestu k obhajobe piatej priečky zo SZU 2015 v Granade. 

 

Turnaj hokejistov 28. STU v Almaty - pondelok

HALYK ARENA (skupina o 5.   8. miesto):

Slovensko - Švédsko 4:2 (1:0, 3:0, 0:2)

Rozhodol výborný výkom našich vysokoškolákov v druhej tretine, v ktorej prestrieľali akademikov Švédska 22:6 a zveľadili svoj  náskok na 4:0! Veľký deň mal novozámocký Andrej Sucharda. Uzdravený útočník po návrate do zostavy strelil dva góly a a pri prvom aistoval. Výborne mu sekundoval Martin Indrych - gól + asistencia. V záverečnej tretine sa Severania mimoriadne zaktivizovali, nahralo im však päť vylúčení Slovákov. Z presiloviek vyťažili Švédi dva góly - najskôr z dvojnásobnej na 1:4 a v 51. min, na konečných 2:4. Nepomohlo ani odvolanie brankára  už v 58. minúte.

Góly: 16. Indrych (Sucharda), 35. Tomčák (Hluch), 36. Sucharda (Indrych, Pichnarčík), 40. Sucharda (Gábor) - 47. Ortevall, 51. Werneman

Vylúčenia 7:2, presilovky  0:2, oslabenia 0:0, strely na bránku 35:35. Rozhodovali: Fichtner (Rak.), Hogarth (V. Berit.) - Sukbae Choi (Kór. rep.), Harrington (Kan.)

Andrej Výboh

Andrej Výboh (tréner univerzitného výberu Slovenska): "Po štvrťfinálovej prehre s Českom bolo zložitejšie pripraviť mužstvo, lebo hráči ešte dohrávali  v hlavách neúspešný zápas. Postavili sa však skvele k dnešnému stretnutiu. Srdcom i herným výkonom, s výnimku desaťminútovky v záverečnej tretine sma mali dianie na ľade plne pod kontrolou. Uzdravení navrátilci Andrej Sucharda a René Štrauch vytvorili s Martinom Indrychom údernú formáciu, ktorú bolo na ľade poriadne cítiť. Už len ľutovať možno ich absenciu, štvrťfinále s nimi mohli vyzerať ináč... Pravda, veľkú pochvalu si zaslúži každý jeden hráč, vrátane brankára Samuela Košúta. Chceme zopakovať v utorok dnešný výkon. Nebude to jednoduché, videl som oboch možných súperov. Ako som povedal po prvých dueloch v Almaty, Japonci potvrdili progres z Granady 2015, výborne korčuľujú, herné činnosti zvládajú technicky i v maximálnej rýchlosti, Lotyšov netreba zvlášť predstavovať..."

 Univerzitný hokejový výber  Slovenska na Svetovej zimnej univerziáde 2017 v Almaty (Kazachstan) v dňoch 25. januára - 9. februára 2017:

Hráči: Samuel Ivanič (HC ´05 Banská Bystrica), Radoslav Gábor (HC 07 Detva/HKM Rimavská Sobota), Ivan Brezniak (MHk 32 Liptovský Mikuláš/HK Dukla Michalovce), Michal  Kabáč (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Edmund Piačka (HK Nitra), Andrej Sucharda (HC Nové Zámky), Tomáš Hluch (ŠHK 37 Piešťany/HK Skalica), Ján Zlocha (HK ´95 Považská Bystrica), Samuel Košút (MHKM Skalica), Juraj Halo (HC Topoľčany/HK Nitra), Ivan Jakubík (HKM Zvolen/HC 07 Detva), René Štrauch (HK Spišská Nová Ves), Martin Indrych, Adam Kasanický, Denis Nociar (UMB Banská Bystrica), Jakub Loydl (Diplomats Pressburg), Nikolas Ketner (Paneuropa Kings), Peter Putec, Jozef Tomčák (HC RT Torax Poruba, ČR), Michal Pichnarčík (HC Ertis Pavlodar, Kaz.), Peter Gápa (Asele IK, Švéd.), Martin Uhnák (Danbury Titans, USA), Peter Bustin (VSK Technika Brno, ČR)

Realizačný tím: manažér Róbert Pukalovič, tréner Andrej Výboh, asistent trénera Lukáš Opáth, lekár MUDr. Stanislav Beli, masér Rastislav Ladecký