Na MS v Pekingu v dueli s KĽDR strelecký koncert Sloveniek

Brankárka Kvaková proti KĽDR s čistým kontom, foto SITA/APBrankárka Kvaková proti KĽDR s čistým kontom, foto SITA/AP

PEKING (SZĽH)  - Zatiaľ najvyššie víťazstvo na turnaji B-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v Pekingu dosiahla slovenská hokejová reprezentácia žien, ktorá vo svojom treťom vystúpení  zdolala hokejistky KĽDR hladko 9:0. Štyri kanadské body za dva góly a dve asistencie si v zápase pripísala Nikola Gápová.

 

Nikola Gápová zo SR ženy. Foto Ján SúkupNikola Gápová zo SR ženy. Foto Ján Súkup

Po dni voľna čakajú na zverenky trénera Andreja Schöbera  dve najnáročnejšie súperky - v sobotu Maďarky a v nedeľu v poslednom dueli šampionátu domáca Čína, ktoré sa stretnú v dnešnom záverečnom  zápase dňa. Nádej na postup do A-skupiny I. divízie, kam sa dostane len víťaz z Pekingu, živia teda tri kolektívy.  Aj  družstvo Slovenska. ale ako tvrdí tréner "sústreďujeme sa na vlastnú hru, ideme od zápasu k zápasu a uvidíme čo to napokon vydá."

SLOVENSKO - KĽDR 9:0

Slovenky mali v stretnutí hernú prevahu, len prvá tretina bola vyrovnanejšia, ale ázijské súperky neboli zďaleka jednoduchým súperom. Po celé stretnutie hrali s maximálnym nasadením,dobre korčuľovali,  srdnatosťou a nekompromisnosťou usilovali o odpor až do záverečného hvizdu.

Turnaj B-skupiny I. divízie MS v hokeji žien v Pekingu - štvrtok:
Slovensko - KĽDR 9:0 (2:0, 5:0, 2:0)
Góly: 5. Lúčová (T. Ištócyová, Paľová), 19. Korenková (Lalíková), 26. Herichová (Gápová, Sroková), 29. Gápová (Sroková, Herichová), 35. Košecká (Korenková, Drábeková), 36. Gápová (Mišková), 40. Herichová, 59. Sroková (Gápová, T. Ištócyová), 60. Kollová (Trebuľová, Žitňanská)
Vylúčenia: 1:5 na 2 min, navyše: 58. Kim Ua (KĽDR) na 5+DKZ za narazenie zozadu, presilovky 3:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Bandlofská (Nem.) - Nilssonová (Švéd.), Weeghová (Nem.), 751 divákov

Zostava SR: Kvaková - T. Ištocyová, Lalíková, Žitňanská, Drábeková, Raková, Paľová, Gáborčíková, Čurmová - Sroková, Herichová, Gápová - Mišková, Lúčová, Mikesková - Staroňová, Kollová, Trebuľová - L. Ištocyová, Korenková, Košecká

Ľubomíra Kožanová, manažérka reprezentácie žien SR

Ľubomíra Kožanová (manažérka družstva SR ženy)"Vysoké víťazstvo  sa zrodilo po pomalšom rozbehu, ktorý vyplynul zo skutočnosti, že tentoraz naše družstvo hralo namiesto troch na štyri formácie a predsa len chvíľu trvalo, kým sa dievčatá dostali do zápasového tempa. Stretnutie sme mali po celý čas pod kontrolou, ale vôbec to nebola prechádzka, ako by mohol naznačovať výsledok. Kórejčanky neboli ani na chvíľu odovzdanými súperkami, vytrvalo jazdili hore-dole, nekompromisne sa zrážili až  do poslednej sekundy zápasu. Tesne pred koncom si to odniesla vyrazeným dychom po tvrdom narazení na mantinel naša Herichová a Kórejčanka vylúčením na päť minút plus do konca stretnutia. Tím KĽDR striedal brankárky, na ktorých vidno, že im chýba väčšia zápasová prax a absentuje vybrúsenejší štýl chytania.  Na opačnej strane spoľahlivo riešila situácie naša brankárka Kvaková, ktorá viackrát družstvo podržala. Teší, že popri skúsenejších hráčkach sa chytajú aj mladé - Korenková dnes 1+1, Košecká gól, Tatiana Ištócyová 0+2. Trénera Andreja Schöbera rovnako potešilo využívanie presiloviek. Dnes sme z nich vyťažili tri góly - úvodný z hokejky kapitánky Lúčovej a posledné dva.  Celá výprava si pôjde pozrieť  dnešný zápas Maďarsko - Čína, teda duel našich posledných dvoch súperiek v Pekingu. Budú to nesmierne ťažké konfrontácie. Maďarkám máme čo vracať, Číňanky so silovou hrou podobnej Holanďankám zasa robia všetko pre to, aby postúpili ony.  Držte palce v sobotu a nedeľu," uzavrela manažérka Ľ. Kožanová, ktorá je na šampionáte v Pekingu aj supervisorkou.

Ďalší štvrtkový program:

Taliansko - Holandsko (10.15), Čína - Maďarsko (13.30)

Tabuľka:
1. Slovensko 3 2 1 0 0 16:5 8
2. Maďarsko 2 2 0 0 0 7:2 6
3. Čína 2 1 0 1 0 7:5 4
4. Holandsko 2 0 1 0 1 5:5 2
5. Taliansko 2 0 0 1 1 4:6 1
6. KĽDR 3 0 0 0 3 3:19 0


Ďalšie články