MS divízie I vo Vaujany: Skvelý vstup junioriek SR - 7:3 nad Nemkami

Brankárka Oľga Jablonovská v akcii, foto IIHF/Andy MuellerBrankárka Oľga Jablonovská v akcii, foto IIHF/Andy Mueller

VAUJANY (SZĽH, fm) -  Výborná správa z úvodného dňa svetového šampionátu divízie I hokejistiek do 18 rokov: vo francúzskom Vaujanay zdolali hokejové juniorky Slovenska  vo svojej nedeľňjašej premiére rovesníčky Nemecka 7:3! Hetrikom sa zaskvela Radka Trebulová z HC ŠKP Bratislava, ktorá pridala aj jednu asistenciu. Dva presné zásahy si na konto pripísala Viktória Maskaľová, jeden Martina Fedorová a Dominika SedlákováZverenkyne trénera Ján Valúcha od prvého buly mali celý zápas pod kontrolou, kolektívny výkon podopreli vysokou streleckou efektivitou a potrestali všetky tri vylúčenia súperiek presilovkovými gólmi.

Hala vo francúzskom Vaujany, dejisko  zápasov našich junioriek na MS divízie I, foto youtube.comHala vo francúzskom Vaujany, dejisko  zápasov našich junioriek na MS divízie I

V známom lyžiarskom stredisku neďaleko dejiska lyžiarskych pretekov Svetového pohára Alpe d´Huez nastúpia v pondelok o 19.00 na druhé stretnutie proti domácim reprezentantkám Francúzska, ktoré v prvom vystúpení zdolali po samodtatných nájazdoch Nórky. V otváracom  dueli MS divízie I zvíťazili Maďarky nad Rakúskom 2:0.

Úvod hokejových  MS divízie I hráčok do 18 rokov vo Vaujany - nedeľa: 

SLOVENSKO - NEMECKO 7:3

Tretiny 1:1, 3:0, 3:2, góly SR 18:   5. Fedorová (Záborská, Drábeková), 24. Trebulová (Čurmová), 30. Maskaľová (Kollová, Trebulová), 38. Trebulová (Kollová, Čurmová), 42. Sedláková (Fedorová, Čurmová), 48. Trebulová (Kollová), 50. Maskaľová (Kollová, Cagáňová). Vylúčenia 3:3, presilovky 3:1, oslabenia 0:0, strely na bránku 26:20. Rozhodovali Greiereová (Lot.) - Larsenová (Dán,), Torribio Rousselinová (Fr.), 95 divákov.

SR 18 ženy: Jablonovská - Drábeková, Čurmová, Zálešáková, Klimášová, Cagáňová, T. Ištocyová, , Honečková - Maskaľová, Trebulová, Kollová - Korenková, Košecká, L. Ištocyová - Záborská, Fedorová, Sedláková - Majeríková, Fedorová

Ján Valúch (tréner SR 18 ženy):  "Lepší vstup do šampionátu sme si mohli sotva predstaviť. Zrodil sa po naozaj veľmi zodpovednom výkone, osobnej i tímovej disciplíne s obrovským nasadením i výborným korčuľovaním. Dievčatá sa priam prekonávali, výsledkom bol jeden z najlepších výkonov, čo však bolo podstatné - po celých šesťdesiat minút mali navrch naše hokejistky. Konečne sa prezentovali aj výborným premieňaním šancí a využívaním presiloviek, keď boli v nich stopercentne úspešné! Iba v jedinom momente prišlo krátke zaváhanie, keď v úvode záverečnej tretiny sme dovolili Nemkám znížiť na 4:2, ale o 25 sekúnd Sedláková zvýšila na rozdiel troch gólov. Strelecky sa darilo päťgólovej prvej formácii Maskaľová - Trebuľová - Kollová, ale na vydarenej premiére majú rovnaký podiel všetky štyri útočné triá, tri obranné dvojice a samozrejme AJ brankárka Jablonovská, ktorá podala svoj vysoko štandardný výkon. Videli sme vystúpenia našich súperiek, najmä duel Nórsko - Francúzsko priniesol skvelý hokej. Je jasné, že nás čakajú ďalšie štyri veľmi náročné stretnutia. Môžu to byť zápasy o jedinom góle, no predovšetkým o taktickej disciplíne a momentálnej dispozícii. Vstup je pekný, povzbudzujúci, ale naše dievčatá stoja pevne nohami na zemi."

Tréner tiež pripomenul, že dievčatá mali trošku problémy s dýchaním. Nečudo lyžiarsky raj s 250 km zjazdoviek na juhovýchode Francúzska leží 1250 metrov na morom, o čosi vyššie ako naše Štrbské Pleso. Hádam žiadne alpské stredisko nekombinuje tradíciu a modernu tak úspešne, ako Vaujany. Táto malá idylická dedinka, obľúbená najmä u rodín s deťmi, leží na vrchu a aj vďaka svojim úzkym a kľukatým uličkám nestratila svoj pôvodný alpský šarm.  Vaujany aj vďaka vodnej elektrárni k najbohatším obciam Francúzska. Odkedy bola postavená kabínková lanovka, ktorá spája Vaujany so známym lyžiarskym strediskom Alpe d'Huez, sa dedinka stala navštevovaným cieľom medzi nadšencami zimných športov. Dejiskom MS junioriek a vyhľšadávaným miesto na novootvorený miestnom zimný štadión (58 x 28 m) s veľkou tribúnou.

Ďalšie výsledky úvodného dňa:

Rakúsko - Maďarsko 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Nórsko - Francúzsko 1:2 po sam. nájazdoch (0:0, 1:1, 0:0 -  0:0, 0:1)


Ďalšie články