MS divízie I vo Vaujany: Slovenky v druhom zápase nestačili na domáce Francúzky

Hala vo francúzskom Vaujany, dejisko  zápasov našich junioriek na MS divízie I, foto youtube.comDejisko MS divízie I žien do 18 rokov

VAUJANY (SZĽH) - Slovenské juniorky nezopakovali výborný výkon z úvodného zápasu MS divízie I vo Francúzsku a s domácimi rovesníčkami prehrali vysoko 3:8. Naše góly dosiahli Fedorová a Košecká. Francúzky nás tentoraz prestrieľali v pomere 29:14. Tretí zápas odohráme v stredu 7. januára proti Maďarsku.

Naše reprezentantky sa prvýkrát gólovo presadili až v 30. minúte pri presilovke, keď už na ukazovateli skóre svietilo 4:0 pre domáce. Vtedy Fedorová vsietila aspoň čestný úspech nášho tímu, lenže Francúzky nám ani na chvíľu nedovolili pomýšľať na zvrat. Po druhej tretine bol stav 5:1. V záverečnej tretine mladé Slovenky skórovali ešte dvakrát, no ani to nezabránilo vysokej prehre 3:8.

Tomáš Pšenka - asistent trénera SR 18: "Oproti včerajšiemu zápasu sme v prvých dvoch tretinách predviedli výkon opačný o 180 stupňov. Na zápas sme sa zodpovedne pripravili, dievčatá boli nabudené, ale na ľade diktovali tempo Francúzky. Najmä v prvej tretine nás prekorčulovali, predviedla sa jedna ich veľmi silná prvá formácia, ktorá dnes jednoznačne dominovala, a z ôsmich gólov až päť šlo na ich konto. Pozitíva v našej hre sa prejavili až v tretej tretine, do ktorej sme vstupovali za stavu 1:5. Dievčatá hrali veľmi obetavo, napriek nepriaznivému stavu mali veľkú snahu ešte niečo urobiť s výsledkom, nevzdávali sa. Vždy, keď sme sa dotiahli na rozdiel troch gólov, súper nám vždy o jeden gól odskočil. V tejto tretine však hráčky naplnili očakávania a pokiaľ by takto hrali od začiatku zápasu, výsledok by mohol byť pre nás priaznivejší."

MS divízie I hráčok do 18 rokov:

Francúzsko - Slovensko 8:3 (2:0, 3:1, 3:2)
Góly SR:
30. Fedorová (Maskaľová), 45. Košecká (Korenková, Sedláková), 53. Košecká

Zostava SR: Jabloňovská - Drábeková, Čurmová, Zálešáková, Klimašová, Caganová, Ištocyová Tatiana, Honečková - Maskalová, Trebuľová, Kollová - Korenková, Košecká, Ištocyová Lucia - Záborská, Fedorová, Sedláková - Majeríková, Fedorčoková
 

Ďalší program SR 18:
streda 7. januára - 12:00: Maďarsko - Slovensko
štvrtok 8. januára - 14:00: Nórsko - Slovensko
sobota 10. januára - 15:30: Slovensko - Rakúsko


Ďalšie články