MS divízie I: Slovenky boli 32 sekúnd od víťazstva, nakoniec podľahli Nórkam v nájazdoch

VAUJANY (SZĽH) - Slovenské reprezentantky do 18 rokov odohrali na MS divízie I vo francúzskom Vaujany smoliarsky zápas. Zverenkyne trénera Jána Valúcha ešte 32 sekúnd pred koncom viedli a bránili sa power-play súpera. Nórky však vyrovnali a v nájazdoch strhli víťazstvo na svoju stranu. Naše hráčky sú v tabuľke na štvrtom mieste pred Nemeckom a Rakúskom. V sobotu ich čaká posledný zápas na šampionáte práve s Rakúskom.

Vaujany, dejisko MS divízie I hráčok do 18 rokov

NÓRSKO - SLOVENSKO 5:4

Dôveru v bránke dostala od prvých minút aj tentoraz Oľga Jablonovská. Jej spoluhráčky však pomohli súperkám až piatimi vylúčeniami v prvej tretine, a v jednom prípade musela naša brankárka čeliť dokonca trestnému strieľaniu. Napriek tomu sa ako prvé ujali vedenia práve Slovenky, keď Čurmová v polovici 16. minúty po jedinej našej presilovke v prvej časti otvorila skóre. Nórky však vyrovnali gólom „do šatne“.
Naše časté oslabenia boli dnes výrazným faktorom, ktorý hral v prospech nórskeho tímu. Napriek tomu sme sa opäť dostali do vedenia v 23. minúte, keď skórovala Fedorčoková. Lenže už o dve minúty bolo opäť vyrovnané, keď Olafsenová využila presilovku. V 27. minúte ustáli naše hráčky dokonca dvojnásobné vylúčenie, keď hrali celé dve minúty v oslabení päť na tri. V 34. minúte však už prehrávali, keď skórovala Siriumová. Vyrovnať sa nám podarilo zásluhou Klimašovej v závere druhej tretiny.
V tretej časti už konečne Slovenky hrali disciplinovanejšie, a dokonca využili jednu z dvoch ponúknutých presiloviek, keď Kollová v 50. minúte dosiahla štvrtý slovenský gól. Druhú početnú výhodu sme mali v poslednej trojminútovke, v priebehu ktorej sa súperky pokúšali hrať bez brankárky. Len tri sekundy po vypršaní trestu Stromstadovej sa podarilo vyrovnať Behnovej a bolo 4:4. Naše hráčky boli 32 sekúnd od trojbodového víťazstva, napokon však západ smeroval do predĺženia.
Rozhodnutie priniesli až samostatné nájazdy. V nich sa Nórky presadili dvakrát, naše nepremenili ani jeden nájazd, a tak sme v tomto smolnom stretnutí získali len jeden bod.

Ján Valúch - tréner žien SR 18: "Dnes sme odohrali veľmi dobrý zápas, čo sa týka nasadenia a predvedenej hry. Oproti predošlému zápasu diečatá sa výrazne zlepšili vo všetkých herných činnostiach a presadili sa v dvoch presilovkách, pričom nám až na jednu výnimku vyšli aj oslabenia. Naše vylúčenia vyplývali z hry a z tlaku súpera, bolo tam viacero vylúčení po zákroku hokejkou. Som rád, že sme oslabenia ustáli. Smolu sme však mali v úplnom závere zápasu, kde sme sa dopustili zbytočného zakázaného uvoľnenia. Nórky si potom vzali oddychový čas a pri hre bez brankárky dokázali v skrumáži vyrovnať, keď puk nešťastne prekĺzol popod brankárku Jablonovskú. S výkonom nášho tímu sme spokojní, ale veľmi mrzí strata dvoch bodov, ku ktorým sme boli tak blízko."

MS divízie I žien do 18 rokov - Vaujany, Francúzsko:
Nórsko - Slovensko 5:4 po sam. nájazdoch (1:1, 2:2, 1:1 - 0:0, 1:0)
Góly SR "18":
16. Čurmová, 23. Fedoročková (Fedorová), 40. Klimášová (Čurmová, Maskaľová), 50. Kollová (Čurmová)

Tabuľka:
1. Nórsko 4 2 1 1 0 12:8 9
2. Francúzsko 3 2 1 0 0 14:7 8
3. Maďarsko 3 2 0 0 1 9:4 6
4. Slovensko 4 1 0 1 2 15:23 4
5. Nemecko 3 1 0 0 2 12:13 3
6. Rakúsko 3 0 0 0 3 4:11 0


Ďalšie články