Mladí hokejisti HK Lamač dostali od SZĽH 10 výstrojov

Hokejisti HK Lamač so setmi výstroja. Foto Ján Súkup

BRATISLAVA (SZĽH) - Po malých hokejistoch Hamuliakova, ktorí si prebrali z rúk generálneho sekretára SZĽH Róberta Pukaloviča hokejový výstroj v pondelok, sa v utorok potešili maličkí hráči z Lamača. Šéftréner mládežníckych reprezentácií Jozef Frühauf odovzdal najmenším hokejistom klubu z Lamača ďalších 10 výstrojov. "Keďže tieto kluby, ktoré dostali výstroj, nedostávajú žiadnu finančnú podporu, rozhodli sme sa obdarovať ich prípravkárov štartovacím výstrojom. Veríme, že desať setov bude nápomocných pri výchove mladých talentov. V nastúpenom trende budeme určite pokračovať a výstroje následne venovať aj ďalším klubom. Počas stredajšieho zápasu na Memoriáli Ivana Hlinku Slovensko - USA ich dostanú zase deti z Gelnice. Tie si ich prevezmú z rúk ich rodáka Michala Sersena," povedal generálny sekretár SZĽH.

Jozef Frühauf pri odovzdávaní výstroja hokejistom z Lamača. Foto Ján SúkupJozef Frühauf (vľavo) s obdarovanými hokejistami HK Lamač. Foto Ján Súkup

Ide tak o napĺňanie priorít, ktoré si stanovilo nové vedenie SZĽH po júnovom kongrese. "Stále ide len o prvú fázu našej zväzovej iniciatívy, v ktorej chceme pokračovať po ďalších malých oddieloch. Už máme naplánované rozhovory s predajcami výstroja," dodal Pukalovič.