Mládežnícki tréneri sa stretli na odbornom seminári v Bratislave

Patrik Zelenka počas praktických ukážok na ľade. Foto Ján Súkup

BRATISLAVA (SZĽH) - Počas konania turnaja Memoriálu Ivana Hlinka SZĽH každoročne organizuje aj seminár pre mládežníckych trénerov. V utorok sa ho v Bratislave zúčastnilo viac ako 60 koučov, ktorí sa na Slovensku venujú príprave mládeže. V drvivej väčšine išlo o mandátnych trénerov SZĽH. "Hlavnou témou seminára bola hra v obrannej fáze a zdokonaľovanie herných činností hokejového obrancu. Medzi hlavnými prednášajúcimi bol aj napriek vyťaženosti na turnaji Memoriál Ivana Hlinku tréner Slovenska 18 Anton Bartánus. Cenné poznatky slovenským trénerom prezentoval aj asistent trénera americkej "osemnástky" a súčasne metodik USA Hockey Bob Mancini, ktorý sa vo svojej prednáške zameral na hru a tréning obrancu v súčasnom medzinárodnom hokeji. Metodické oddelenie SZĽH súčasne pripravilo pre trénerov odborné materiály zamerané na zdokonaľovanie individuálnych herných činnosti jednotlivca a súčinnosti hráčov v obrannej fáze hry," povedal Igor Andrejkovič.

Tréneri sa v hľadisku pozerajú na praktický tréning. Foto Ján Súkup

Viac ako šesťdesiat trénerov sa v utork zúčastnilo seminára v Bratislave. Foto Ján Súkup

Hlavný metodik SZĽH Andrej Výboh zdôraznil, že nešlo o ojedinelú akciu. "Neustále pracujeme na tom, aby sme trénerom prezentovali najnovšie trendy a poznatky. Okrem seminára sa tréneri v Bratislave zúčastnili aj na praktických ukážkach na ľade, ktoré prezentovali mládežnícky tréneri V. Čacho a P. Zelenka z Trenčína. Už teraz sa pripravujeme na ďalší seminár, ktorý by mal byť koncom augusta v Trnave pre trénerov hlavnej prípravky a mladších žiakov. Tam sa budeme zameriavať na individuálne zručnosti na ľade a mimo ľadu." 

Okrem toho si tréneri pozreli aj dva zápasy Memoriálu Ivana Hlinku, keď v akcii videli hráčov USA, Ruska, Slovenska a Fínska.

 

Odkaz pre stiahnutie odborných materiálov:

http://www.hockeyslovakia.sk/sk/clanok/seminar-pre-mandatnych-trenerov-szlh